FOKSURANI SMO SAMO NA NAS: Nikola Dedović zadovoljan učinkom vaterpolista u Šapcu, veruje u dobar rezultat na OI

POBEDE nad Rumunijom, Franucskom, Nemačkom i Australijom, uz poraz od Crne Gore, doneli su srpskim vaterpolistima priliku da podignu pehar na Gradskom bazenu u Šapcu i osvoje turnir "Srbija 2024". Najbolja moguća uvertira pred Olimpijske igre, omogućila je selektoru Urošu Stevanoviću još jednu priliku na koga će moći da računa u Parizu.

ФОКСУРАНИ СМО САМО НА НАС: Никола Дедовић задовољан учинком ватерполиста у Шапцу, верује у добар резултат на ОИ

FOTO: M. Vukadinović

Jedan od dvojice povratnika u nacionalni, Nikola Dedović, naročito je bio inspirisan pred Čivijašima protiv "kengura". Zatrpao im je mrežu sa tri pogotka, pravio pometnju u odbrani ubacivanjem sa strane i nagovestio da će biti važan šraf u igri Srbije na Igrama.

- Fizički zahtevan turnir je iza ekipe, igrali smo pet utakmica u četiri dana, za nas je bilo najbitnije da uđemo u takmičarski ritam utakmica jer smo prethodne tri nedelje proveli na bazičnim pripremama u Kragujevcu i Kranju. Po meni, najbitnije je da smo svi zdravi - konstatovao je Dedović posle meča sa Australijom.

Jasna je bila želja svih igrača na turniru da se nametnu selektorima pred Olimpijske igre. Čvrsta igra uz bezmalo takmičarski naboj, nešto je što se i očekivalo u taboru "delfina".

- Pa naravno, kao što smo i očekivali. Ovo je pripremni turnir, svi pokušavaju da urade nešto više, da se nametnu selektorima za mesto u ekipi tako da očekivali smo da svaki meč bude fizički zahtevan. Pogotovo sa Australijom koju dobro poznajemo. Srećan sam što smo pobedili i završili turnir trijumfom i sa peharom - dodaje as mađarskog Vašaša.

Šabac još jedan centar

UŽIVALI su vaterpolisti minulog vikenda u Šapcu, publika im je davala vetar u leđa na svih pet mečeva.

- Pre svega hvala svima, ljudima u Šapcu koji su došli i podržali nas na ovom turniru. Turnir je bio organizovan izvanredno, drago mi je što postoji još jedan vaterpolo centar u Srbiji - rekao je Nikola Dedović.

Uveren je Nikola da Srbija može da prekine "post" koji traje od Tokija i da "delfini" u paklenoj konkurenciji mogu do odličja u Parizu.

- Naravno da želimo. I za prethodne Olimpijske igre sam rekao da je cilj reprezentacije Srbije da idemo na svaku utakmicu na pobedu i na svaki turnir da osvojimo. Polako, idemo korak po korak, nastavljamo da se pripremamo, gledamo sebe, da budemo fokusirani na nas same - tvrdi Dedović.

Ključ za slavlje u Šapcu, bila je granitna odbrana i Dedović smatra kako je neophodno da se isto tako zaigra na Igrama.

- Sigurno da hoće. Reprezenntacija Srbije je uvek crpela snagu iz odbrane, to je najbitnija snagu iz odbrane. Odatle mi kupljamo snagu i posle to koristimo u napadu - objašnjava zlatni "delfin" iz Tokija.

BONUS VIDEO TUČA NAVIJAČA NA EURO 2024: Albanci napali srpske navijače, nisu se dobro proveli

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)