MAKSIMOVIĆU POBEDNIČKI PEHAR: Rezultati Memorijalnog turnira „Uroš Dinić“ u Paraćinu (FOTO)

Z. R.

08. 07. 2024. u 15:15

U NEDELjU je u gradu na Crnici u sklopu 17. Međunarodnog šahovskog festivala održan 20. Memorijalni rapid turnir "Uroš Dinić" na kome je nastupilo 145 igrača iz 22 države, a među njima sedam velemajstora i 14 internacionalnih majstora.

МАКСИМОВИЋУ ПОБЕДНИЧКИ ПЕХАР: Резултати Меморијалног турнира „Урош Динић“ у Параћину (ФОТО)

Foto: Izvor Fejsbuk/Saša Jevtić

Prvo mesto sa sedam i po poena osvojio je mladi IM Bojan Maksimović (BiH) koji živi i studira u Beogradu. Isti broj poena je sakupio i IM Mohan Kushagra iz Indije, ali je Bojan imao bolje dodatne kriterijume,  objavio je direktor Festivala Saša Jevtić.

Po njegovoj tvrdnji, Maksimović je ceo turnir odigrao stabilno, dok je igrač iz Indije zbog kašnjenja izgubio prvo kolo kontumacijom, zatim je pobedio sedam partija u nizu i u poslednjem kolu brzo remizirao sa pobednikom turnira.

Foto: Izvor Fejsbuk/Saša Jevtić

 

Šest igrača podelilo je od 3. do 9. mesta osvojivši po 7 poena, ali je treće mesto pripalo velemajstoru iz Srbije, Dejanu Pikuli.

- Zanimljivo je da je 7 poena sakupio i mladi igrač iz Rusije, Roman Shogdžiev, koji je rođen 2015. godine i koji je jedan od najvećih svetskih talenata. Pored 10 redovnih nagrada, specijalne nagrade dobili su WCM Batpelden Buankishing (MGL) kao najbolje plasirana šahistkinja, Nenad Dinić, kao najbolje plasirani veteran, David Ahmedov (RUS), kao najbolje plasirani igrač do 18 godina i Neda Petrović, najbolje plasirani igrač iz OŠK Paraćin – objavio je Jevtić.

Nagrade je uručila Tanja Stojković, predsednica  Omladinskog šahovskog kluba “Paraćin”.

BONUS VIDEO TUČA NAVIJAČA NA EURO 2024: Albanci napali srpske navijače, nisu se dobro proveli

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)