DA PROCVETAMO U PARIZU: Sjajni vaterpolista Dušan Mandić za "Novosti" o Igrama, turniru u Šapcu...

Đ. S.

11. 07. 2024. u 11:00

IMA Boga - uzviknuo je Dušan Mandić nakon sada već čuvene pobede protiv Španije na Olimpijskim igrama u Tokiju. Neka bude tako i u Parizu! Sjajni srpski bombarder bio je jedan od najboljih pojedinaca u redovima srpske vaterpolo reprezentacije minulog vikenda u Šapcu.

ДА ПРОЦВЕТАМО У ПАРИЗУ: Сјајни ватерполиста Душан Мандић за Новости о Играма, турниру у Шапцу...

Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Na turniru "Srbija 2024", "delfini" su podigli pehar sa učinkom od četiri pobede i jednog poraza, a što je najbitnije, savladane su selekcije Francuske i Australije. "Trikolori" i "kenguri" čekaju pulene Uroša Stevanovića i u Gradu svetlosti, ali biće to sasvim drugačiji i teži mečevi.

Nema ni popularni Manda dileme da će tako biti na Igrama i u razgovoru za naš list sa gradskog bazena u Šapcu poručuje da dominantno osvojen pehar neće uljuljkati dvostrukog olimpijskog prvaka.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Dobro smo izgledali. Ako izbrišemo poslednjih deset sekundi u meču protiv Crne Gore, sve ostalo je bilo na zadovoljavajućem nivou. Ovo je pripremni turnir, nije ni trenutak da mi budemo sada na vrhuncu niti da budemo šampioni priprema, nego šampioni pravog takmičenja. Svako u ekipi je dao maksimum, velika je borba za tih 13 mesta koji idu na Olimpijske igre. Konkurencija je nikada jača, nikad veća, svi sjajno rade i zadovoljstvo je biti deo ovakvih priprema - kaže Mandić za "Novosti".

Centralni sportski događaj ovog leta je, ipak, ono na šta su svi fokusrani u taboru vaterpolo reprezentacije Srbije. Šta će biti potrebno za het-trik, Dušan još ne zna i o tome će razmišljati kada za to dođe vreme.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Biće potrebno mnogo toga, ali idemo iz utakmice u utakmicu. Ne razmišljam ni o čemu osim o narednom treningu. Čak ni o prvoj sledećoj utakmici - poručuje Mandić i osvrće se na činjenicu da je Srbija od prošlih Igara bez medalje. - Motiv je ogroman, bila je smena generacija, pa i smena trenera. Jednostavno, treba vremena. Nekom više, nekome manje. Ja se nadam da ćemo mi da procvetamo u Parizu.

Da Šabac još živne

IMALI su srpski vaterpolisti sjajnu podršku na svim mečevima u Šapcu, jedan za drugim hvalili su atmosferu i podršku publike u gradu kraj Save. Izuzetak nije bio ni Dušan Mandić.

- Bilo nam je lepo, dobri uslovi, jake utakmice. Odlična atmosfera i ambijent, nije prvi put da je tako. Samo neka se nastavi i da živne još više vaterpolo u Šapcu.

Pored Francuske i Australije, vaterpolisti će igrati i sa Španijom, Mađarskom i Japanom. Na prvi pogled, čini se da smo dobri prošli, ako se uzme u obzir da su na drugoj strani Hrvatska, Italija, Grčka, Rumunija, SAD, Crna Gora i Rumunija.

- Za nijansu je lakša naša grupa nego druga. Ali to ne znači mnogo. Videli smo ovde u Šapcu Australiju, koja je do meča sa nama dominantno pobeđivala. Francuzi se nisu možda najbolje pokazali, ali, svakako im nije cilj da budu ovde najbolji, nego kod kuće na Olimpijskim igrama. Ne bi trebalo spuštati gard, naprotiv.

Klupska sezona nezaboravna

OSETILA se čista sreća u glasu Dušana Mandića kada je saznao da će sa legendarnom Majom Ognjenović nositi zastavu Srbije na otvaranju Olimpijskih igara u Parizu.

- Ovo su mi četvrte Olimpijske igre u životu i eto, dobio sam tu čast, najveću u životu. Ovo je jedna čista i mnogo lepa emocija, prijatno sam se iznenadio. Ne postoji veća čast u karijeri jednog sportiste od toga da može da nosi zastavu svoje države na Olimpijskim igrama, da predstavlja svoju zemlju, porodicu, ostale sportiste - poručuje Mandić, za "Novosti".

Kao veteran Igara, Mandić zna da je prolazak u četvrtfinale jedan od najbitnijih koraka ka medalji.

- Prve tri utakmice sa Australijom, Japanom i Francuskom su ujedno i najbitnije, po meni utakmice za prolazak u drugu fazu, a iz iskustva kažem, samo je to bitno. Samo da budemo u prva četiri, jer ko god da ti dođe iz one druge, biće teško. Da probamo da u grupnoj fazi podignemo igru i da dočekamo najspremniji mogući tu četvrtu utakmicu - podvlači levoruki bombarder.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Otkrijte RAJ na plažama Marsa Matruh: Egipatska oaza na obali Sredozemnog mora!