ODBROJAVANJE - JOŠ 16 DANA DO OLIMPIJSKIH IGARA: Prete i ekolozi

Najzagriženiji ekolozi mogli bi ovoga leta da naprave određene akcije s ciljem da poremete tok Olimpijade (26. juli – 11. avgust) i Paraolimpijskih igara (28. avgust – 11. septembar) koji će biti održani u Parizu.

ОДБРОЈАВАЊЕ - JОШ 16 ДАНА ДО ОЛИМПИЈСКИХ ИГАРА: Прете и еколози

Foto: Goran Čvorović

Već su održani neki protesti u Francuskoj, poput nedavnog okupljanja mladih u Anžeu, prilikom prolaska Olimpijskog plamena u ovom gradu. Tokom prvomajske parade u Parizu zapaljeni su i olimpijski krugovi, što je bio naročito upečatljiv simbolični gest.

Militantni ekolozi protestuju protiv "ekološkog i socijalnog skandala" koji, po njima, izaziva organizacija Olimpijskih igara. Ističu da se troši ogroman novac, da se radom građevinskih mašina zagađuje okolina, da se izbacuje velika količina ugljen dioksida u atmosferu…

Protestuju i zbog toga što se Olimpijsko selo brzo izgradilo, a što mnogi beskućnici i dalje žive bez krova nad glavom. Kažu i da troškovi organizacije Igara povećavaju inflaciju, poskupljuju gradski prevoz… Gomilanje turista iz celog sveta, po njima, dodatno, potrošnjom, zagađuje okolinu. Naglašavaju i naglo povećanje saobraćaja koje će još više zagaditi vazduh u prestonici.

Tako bi, prema najavama, moglo da dođe do masovnijih okupljanja ekoloških boraca na nekim od neuralgičnih tačaka u gradu, kao što su centralni trgovi ili aerodromi. Organizatori smatraju da bi ovakve manifestacije više imale vidljiv karakter u celom svetu, nego što bi zaista mogle da poremete Igre. Ipak, oprez nije naodmet.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

ZA PREVENCIJU GOJAZNOSTI I DIJABETESA: Dečja bolnica u Novom Sadu dobila najsavremeniju Inbody vagu