OVAKO JE BILO NA OTVARANJU MOSI IGARA: Svetkovina amaterskog sporta (FOTO)

Никола Јанковић
Nikola Janković

11. 07. 2024. u 14:30

Svečanim defileom učesnika na stadionu „Radomir Antić“ u Užicu, sinoć su počele 59. Međuopštinske omladinske sportske igare - MOSI, do 14. jula nadmetaće se, u gradu na Đetinji, oko 2.000 sportista i rekreativaca iz 29 opština sa tromeđe Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

ОВАКО ЈЕ БИЛО НА ОТВАРАЊУ МОСИ ИГАРА: Светковина аматерског спорта (ФОТО)

D. Karadarević

Užice kao domaćin regionalnih „olimpijskih igara na tromeđi država“ ima najviše takmičara, a Novi Pazar brani titulu najuspešnijeg grada sa prethodnih susreta.

Zastavu MOSI, u svečanom defileu, nosili su proslavljeni užički asovi: atletičarka Olivera Jevtić, odbojkašice Tijana Malešević i Vesna Čitaković i automobilista Mikica Vesnić. U ime svih učesnika, sportsku zakletvu položila je karatistkinja Lidija Trmčić.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Užice je domaćin igara posle 53. godine. Takmičenja se odvijati u 18 sportskih disciplina, a tri su nove u odnosu na prethodno okupljanje, to su: plivanje, vaterpolo za muškarce i basket 3×3 za muškarce i žene. Paraolimpijci se nadmeću u pet disciplina.

Publiku i učesnike na užičkom stadionu pozdravio je ministar sporta Zoran Gajić.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Zahvaljujem se svima na učešku u najvećem amaterskom sportskom takmičenju i na tome što svedočite kako sport spaja ljude raznih vera i nacija. Sportskom i ferborbom pokazaćete kako sport spaja ljude – naglasio je ministar Gajić.

Nakon otvaranja, održane su atletske trke na 800 metara i fudbalski meč između Užica i Čajetine.

Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević, pozvala je goste i učesnike da pored sportskih, učešća uzmu i u brojnim zabavnim sadržajima. Prvi od njih već se dogodio, pred armijom gostiju na Trgu partizana koncert je održao trubač Dejan Petrović, večeras je na programu nastup Amedeus benda, u petak 12. jula koncert će održati Željko Vasić. U subotu 13. jula na Trgu partizana nastupiće grupa Kerber.

Svetkovina amaterskog sporta traje četiri dana.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BEZ GRUDNJAKA: Vimbldon je uvek spektakl, ali ono što je uradila Ana Ivanović niko ne može da zaseni (FOTO)