PREDAJA ZABRANJENA: Bloker Petar Krsmanović veruje da će odbojkaši nadmašiti sebe na Olimpijskim igrama u Parizu

S. Krstović

12. 07. 2024. u 11:05

NIKAD ne otpisuj Srbiju. To su dokazali odbojkaši u Ligi naciji. Kada su mnogi pomislili da će i treći put zaredom "preskočiti" Olimpijske igre, "orlovi" su se izdigli iz pepela i u ludom finišu ligaškog dela VNL izvadili su kartu sa Pariz. I niko u Kolakovićevoj četi ne pomišlja da su rekli poslednju reč, nadaju se da mogu da nadmaše sebe.

ПРЕДАЈА ЗАБРАЊЕНА: Блокер Петар Крсмановић верује да ће одбојкаши надмашити себе на Олимпијским играма у Паризу

Foto: Profimedia

- Svi smo željni dokazivanja. Znam da su momci spremni da na pripremama pruže maksimum, kao što ćemo svi učiniti da nadmašimo sebe u Parizu - ističe u razgovoru za "Novosti" bloker Petar Krsmanović.

Kako je počela LN delovalo je da će Kuba lako da preskoči odbojkaše Srbije u trci za francusku prestonicu. Ali Kovačević i drugovi su se trgli od Otave, a u Ljubljani u direktnom duelu Kubancima (3:2) pokazali da su bolji.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Iskreno, posle prvog vikenda u Riju, gde smo na svetskoj rang-listi zaostajali 23 boda za Kubom, šanse su, zaista, bile male. Međutim, na kraju drugog vikenda u Otavi, posle pobede nad Kanadom, ukazala se prilika da možemo u Ljubljani da izvadio olimpijsku vizu, što smo uradili - naglašava Krsmanović.

Iskusni bloker podvlači da im je od prvog dana priprema jedini cilj bio da se kvalifikuju:

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Znali smo da neće biti laka Liga nacija, kao što se i ispostavilo na kraju. Pobedili smo direktnog protivnika Kubu, sa Poljacima smo igrali 2:3, mogli smo da ih pobedimo, kao i Slovence (2:3), tako da smo pokazali da možemo da se nosimo sa najjačima, da se nikad ne predajemo i da se borimo do kraja. Dokazali smo da smo zasluženo izborili plasman na Olimpijske igre.

Prelomni trenutak čini se da se zbio između turnira u Riju i Otavi, na pripremama u Rosariju.

- Razgovorali smo između sebe, imali i dve pripremne utakmice sa Argentinom, koje su nam pomogle da se osvestimo i na drugom vikendu u Kanadi obezbedimo sebi šansu da u Ljubljani izborimo Igre, što smo i uradili - naglašava Krsmanović.

Olimpijski turnir okupiće krem svetske odbojke, jer učestvuje prvih 11 sa svetske rang-liste, plus Egipat.

- Kao i većini momaka, meni će ovo biti prve Igre. To bi svima trebalo da bude podstrek, da nas motiviše da damo sve od sebe - uveren je Krsmanović. 

Rivali za poštovanje

ODBOJKAŠI su u grupi A, gde će odmeriti snage sa olimpijskim pobednikom i osvajačem Lige nacije Francuskom, Kanadom i Slovenijom.

- Raspored kao raspored, grupa nije mogla da bude bolja. Ali, sve su to reprezentacije za respekt. Moglo je da bude i gore. Poštujemo svakog protivnika, prva utakmica je sa domaćinom, Francuskom, biće preteško, toga smo svi svesni. A i uverili smo se da možemo sa svima da se nadigravamo - ističe Krsmanović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE?! Evo s kime košarkaši Srbije igraju u polufinalu Olimpijskih igara ako pobede Australiju!