ODLAZAK U VELIKOM STILU: Marko Podraščanin se nada da će svoje poslednje partije u odbojkaškoj reprezentaciji pamtiti po podvigu u Parizu

S. Krstović

13. 07. 2024. u 19:00

DUGO je Marko Podraščanin čekao na svoje treće Olimpijske igre. Čak 12 godina. Zato je ovo leto podredio odbojkaškoj reprezentaciji, izvlačio je iz sebe maksimum, morao je čak i da podigne glas tokom Lige nacija kako bi trgao saigrače da svi zajednom ostvare san i izvade kartu za Pariz.

ОДЛАЗАК У ВЕЛИКОМ СТИЛУ: Марко Подрашчанин се нада да ће своје последње партије у одбојкашкој репрезентацији памтити по подвигу у Паризу

Foto: Profimedia

- Najbitnje da smo se plasirali, da smo zaslužili da igramo posle 12 godina na najvećoj sportskoj smotri. Mislim da smo na papiru dobili dobru grupu, ali nimalo naivnu. Francuzi su osvojili Ligu nacija, Kanađani su izborili F8, Slovenci su bili najprijatnije iznenađenje - priča za "Novosti" Marko Podraščanin.

Liga nacija je za Srbiju bila veoma napeta, čak je posle Rija slavni bloker morao da podigne glas:

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Morao sam, jer smo u Rio došli sa plus 18 u odnosu na Kubance, a odigrali katastrofalno i posle prvog turnira zaostajali 23 boda. Zato sam i rekao: "Ako ovaj tim hoće da se plasira na Olimpijske igre, počevši od mene kao najstarijeg, moramo da igramo bolje". Svakako nismo bili na nivou. Međutim, odlazak u Rosario, dve prijateljske utakmice sa Argentinom bile su pun pogodak. Otišli smo u Otavu, odigrali jako dobar turnir, izdvojio bih pobedu nad Kanadom, koja ove godine igra jako dobro, sa malo grešaka. U Ljubljani smo u odlučujućoj utakmici dobili Kubu, dok smo sa Turskom odigrali veoma nervozno. Nisam se dugo tako osećao, da igram pod nervozom i pod pritiskom. Na kraju smo se zasluženo plasirali.

Priznaje Podraščanin da se oseća fenomenalno, da se tokom Lige nacija videla velika želja kod svih, od igrača do selektora da izbore odlazak na Olimpijske igre. Tim pre što je odlučio da kaže zbogom najdražem dresu posle Pariza. Na opasku da je selekcija od četiri meča odigranih u pet setova, dobila onaj najvažniji protiv Kube primećuje:

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Šta nam nedostaje? Pa, pobede protiv velikih reprezentacija. Od EP 2019, kada smo u Parizu postali šampioni Evrope, nedostaju pobede protiv ozbiljnih ekipa. Međutim, kada su Olimpijske igre u pitanju uvek se desi neko iznenađenje. Nadam se da ćemo ovog puta to biti mi. Ja ću se sigurno oprostiti, možda i neki moji saigrači, neću da pričam u njihovo ime, ali bilo bi lepo da zatvorimo reprezentativni ciklus sa velikim rezultatom.

Na opasku da odavno nisu pobedili neku selekciju iz "Top 8" Podraščanin je iskren i realan:

- Nema tu šta. Ne idemo u Pariz kao favoriti. Ali, s obzirom na to da su Olimpijske igre, da su promenili sistem takmičenja, koji nama, kao i ekipama iz drugog plana mnogo više znači, jer sa jednom pobedom možemo u četvrtfinale, imamo pravo da verujemo u podvig. Kao i na svakom takmičenju četvrtfinale je presudno. Mislim da smo već napravili jedan dobar korak, tako da Igre mogu mnogo da nam donesu ukoliko napravimo veliki rezultat.

Tačka na lepu priču

MARKO ne želi da kaže ko će se osim njega oprostiti od reprezentacije:

- Pretpostavljam da smo pre tri godine otišli u Tokio, kao što je trebalo, da bi se tad oprostio neko od nas. Srećom, Bog nas je pogledao, ostali smo u formi da možemo sad u Parizu da stavimo tačku na lepu priču.

Zasluženo na Igrama

TROFEJNI bloker smatra da su psihički bili jaki:

- Kada se podvuče crta posle Lige nacija, pobedili smo sve konkurente koje smo morali da savladamo, Kubu, Kanadu, Holandiju, Tursku i Iran.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA ĆE REĆI NOVAK ĐOKOVIĆ KAD IH VIDI? Ovako su australijski plivači došli u Pariz na Olimpijske igre (VIDEO)