MILICA PONOS BANATSKOG KARAĐORĐEVA: "Velika je čast nositi dres sa nacionalnim grbom"

B. G.

16. 07. 2024. u 09:56

SEDAMNAESTOGODIŠNjA Milica Maljković iz Banatskog Karađorđeva, u opštini Žitište, sportski je ponos i dika sela u kojem živi i bavi se fudbalom od svoje desete godine. 

МИЛИЦА ПОНОС БАНАТСКОГ КАРАЂОРЂЕВА:  Велика је част носити дрес са националним грбом

Privatna arhiva

Milica se kao članica nacionalnog tima Srbije, trenutno nalazi u Litvaniji, na Evropskom šampionatu, gde naše devojle, reprezentacija U 19, igra u konkurenciji evropskih ženskih fudbalskih velesila,  Španije, Nemačke, Francuske, Holandije, Engleske.

Fudbalerka koja pet godina unazad brani boje Spartaka iz Subotice, sa petnaest godina bila je jedna od najmlađih igračica koja je debitovala u Super ligi Srbije za žene.

Vanserijski talenat i nadahnute partije u dresu Spartaka, nisu prošle nezapaženo, pa je Milica standardna reprezentativka Srbije U17, ali osim nastupa sa svojim vršnjakinjama, igra i za dve godine stariju mladu reprezentaciju Srbije U 19.

- Velika je čast nositi dres sa nacionalnim grbom, specifično nadahnuće i adrenalin koji se rečima teško može opisati - kaže Milica, koji svaki slobodan trenutak provodi u rodnom Banatskom Karađorđevu.

Reprezentacija Srbije U 19, plasmanom na Evropski šampionat u Litvaniji, ostvarila je najveći uspeh u istoriji ženskog fudbala u Srbiji.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BEZ GRUDNJAKA: Vimbldon je uvek spektakl, ali ono što je uradila Ana Ivanović niko ne može da zaseni (FOTO)