DA LI SU OLIMPIJSKE IGRE U PROBLEMU? Svi se plaše terorista, ali ne i francuski nacionalni tužilac

Novosti online

16. 07. 2024. u 14:10

Francuski nacionalni tužilac Olivije Kristen izjavio je danas u Parizu da predstojeće Olimpijske igre "nisu cilj međunarodnih organizovanih terorističkih organizacija".

ДА ЛИ СУ ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ У ПРОБЛЕМУ? Сви се плаше терориста, али не и француски национални тужилац

Foto: AP

"Nalazimo se u klimi napetosti, koja raste od kraja 2023. i koja dovodi do opšte terorističke pretnje", izjavio Kristen za radio Frans Inter.

Nacionalno antiterorističko tužilaštvo (Pnat) otvorilo je "tri puta više postupaka u vezi sa džihadistima u prvoj polovini 2024" nego u prvoj polovini 2023. godine, rekao je Kristen.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Olimpijske igre koje počinju 26. jula u Parizu "nisu predmet organizovanog terorizma" ali da "medijska rezonanca" tog događaja čini ga "nužnom metom za sve ideološke segmente", dodao je Kristen.

"Ponovno oživljavanje terorističkih pretnji povezano je sa reorganizacijom određenih terorističkih organizacija, posebno Islamske države koja se preselila i koja je značajno povratila svoju snagu", naveo je Kristen.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA ĆE REĆI NOVAK ĐOKOVIĆ KAD IH VIDI? Ovako su australijski plivači došli u Pariz na Olimpijske igre (VIDEO)