ODBROJAVANJE - JOŠ 10 DANA DO OLIMPIJSKIH IGARA: Kad ne može sa zemlje…

Skok s neobrađenih drvenih dasaka u uzburkalu reku. Tršave glave izviruju iz ogromnog vodenog klobuka.

ОДБРОЈАВАЊЕ - ЈОШ 10 ДАНА ДО ОЛИМПИЈСКИХ ИГАРА: Кад не може са земље…

Foto: Goran Čvorović

U pozadini, lučki nered. Po Seni plutaju brodice. Plivači kroz Pariz dobili su tri saveta: da se vakcinišu protiv upale tiroidne žlezde, da ne gutaju vodu i da se dobro istuširaju posle trke.

To je samo jedna od mnoštva scena iz Pariza pre stotinak godina, sa jedne od mnogobrojnih izložbi originalnih fotografija posvećenih, ovih dana, sportu i olimpizmu.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

U parku So pored dvorca koji je podigao Kolber, ministar finansija Luja Četrnaestog, trčanje kroz šumu. Nabrekle mišice, blatom uprljani listovi, vrhovi krampona zabodeni u strmu liticu. "Letenje" preko drvenih prepreka na grbavoj atletskoj stazi, uklizavanjima "preoran" teren za ragbi, biciklističko truckanje po kaldrmi, elegantni teniski raskorak Sizan Langlan. Tiskanje gospode sa šeširima i drugova s kačektima na drugom spratu kompozicije koja je vozila do stadiona u Kolombu. Publika ovih dana uranja u uspomene duge ceo vek.

Sve ih iz visa, s mikrofonom i dugim brkovima kao što je red za ono vreme, smireno i odlučno posmatra Edmond Deorte, pionir sportskog radio-izveštavanja, koji je pre tačno sto godina uskočio u balon da doaka organizatorima Olimpijskih igara koji su ga, na traženje novinara pisanih medija uplašenih zbog brzine radio-izveštavanja, sprečili da sa zemlje uđe na fudbalsko finale Švajcarska – Urugvaj. Za pravog novinara nema prepreka.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA ĆE REĆI NOVAK ĐOKOVIĆ KAD IH VIDI? Ovako su australijski plivači došli u Pariz na Olimpijske igre (VIDEO)