ŽELIMO BOLJE NEGO 2021: Srpski strelci najavili visoke domete na OI, priželjkuju dvocifren broj medalja

Novosti online

16. 07. 2024. u 22:50

STRELjAŠTVO je tradicionalna uzdanica Srbije na Olimpijskim igrama. U novijoj istoriji, podvige su beležili Ivana Maksimović, Andrija Zlatić, Milenko Sebić, kao i Damir Mikec, koji će našu zemlju predstavljati peti put ovog leta na najvećoj sportskoj smotri. Uz Mikeca, Srbija će se uzdati i u Zoranu Arunović, kao i u mladog Lazara Kovačevića da nam iz Šatoroa, mesta u kojem se nalazi streljana, donesu odličja.

ЖЕЛИМО БОЉЕ НЕГО 2021: Српски стрелци најавили високе домете на ОИ, прижељкују двоцифрен број медаља

FOTO: M. Vukadinović

"Trio fantastiko", krenuće put Francuske 22. jula, a na poslednjem javnom obraćanju pred odlazak na Igre, najavljeni su visoki dometi, kao i bespoštednu borbu u danima kada za strelce dođe red da pucaju.

- Jako sam ponosan što ću učestvovati na petim uzastopnim Igrama, posebno što svi znaju koliko je teško kvalifikovati se za Igre. Niko u timu Srbije nije tu slučajno, svi smo vrhunski sportisti, spremni za visoke domete i raduje me činjenica što ću uz Novaka Đokovića, Ivanu Španović i Maju Ognjenović biti jedan od najiskunijih. Nadam se da ćemo učiniti ovaj narod i Srbiju ponosnim. Budite uz nas, idemo da preteknemo Tokio i dosegnemo taj dugosanjani dvocifreni broj medalja - istakao je Mikec.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Veliki motiv imaće i Zorana Arunović na svojim četvrtim igrama. Samo joj medalja sa OI fali da upotpuni trofejnu kolekciju, a u Francuskoj imaće dva pokušaja da ugrabi odličje. U pojedinačnoj konkurenciji, kao i u miksu sa Mikecom.

- Imamo iskusan, ali i mlad tim. Svi smo poprilično marljivo i predano radili, znamo kolika je odgovornost na nama i da želimo da dosegnemo do medalja. Nećemo izaći sa belom zastavamo, idemo da se borimo i nadam se da ćemo se vratiti sa medaljama, obradovati i zemlju. Nastavite da nas podržavate kao i do sada i idemo Srbija - imeprativno je istakla Arunovićeva.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Bolji, pametniji, efikasniji...

ZORANIN trener, Jelena Arunović očekuje bolja izdanja nego pre tri godine u Japanu.

- Koliko smo zadovoljni, toliko i nismo. Imamo još prostora da ispravimo neke stvari, da završimo sitnice i mirno krenemo u Pariz. Da tamo uđemo u naš ritam, spremni smo za sve izazove i napor koji nas čeka. Bolji smo nego što smo bili u Tokiji, pametniji i efikasniji - rekla je Jelena.

Za razliku od tandema starijih kolega, Lazar Kovačević će prvi put u karijeri osetiti iskušenje kakvo donose Olimpijske igre.

- Nemam toliko toga da kažem, starije i iskusnije kolege su dovoljno toga rekli. Olimpijske igre su jedno veliko iskustvo za svakog sportistu, kako za mlade, tako i za starije. Na nama je da branimo boje naše zastave i da se vratimo sa što boljim odličjima iz Pariza. Ne postoji neki idealan savet koji bi mogli da mi daju, prve su mi Igre, svi su mi rekli da dam ono što najbolje znam, a to je da dam svoj maksimum i dođem do postolja - poručio je debitant Kovačević.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BEZ GRUDNJAKA: Vimbldon je uvek spektakl, ali ono što je uradila Ana Ivanović niko ne može da zaseni (FOTO)