ODRBOJAVANJE - JOŠ 9 DANA DO OLIMPIJSKIH IGARA: Zatvorenik na stazi u Parizu

Na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu (26. juli – 11. avgust) učestvovaće po svoj prilici i jedan – zatvorenik.

ОДРБОЈАВАЊЕ - ЈОШ 9 ДАНА ДО ОЛИМПИЈСКИХ ИГАРА: Затвореник на стази у Паризу

Foto: Goran Čvorović

Libanski sprinter Nuredin Adid je uhvaćen zbog dezerterstva i izdržava desetodnevnu kaznu zatvora, ali i najbrži je u svojoj zemlji, pa su vlasti odlučile da njegove sportske sposobnosti, s libanskim grbom, prikaže čitavom svetu. Bilo je, čak, predviđeno i da na otvaranju nosi zastavu svoje zemlje!

Ovaj sprinter na sto metara, star 31 godinu, radio je kao aktivno lice u libanskoj vojsci, ali je nezadovoljan uslovima samonicijativno napustio njene redove. Ističe se da zbog ekonomske krize plate vojnih lica nisu na visini, a pri tom im je još zabranjeno da imaju i drugo zaposlenje. Pošto nije mogao da obezbedi egzistenciju, Adid je vojsku napustio krajem 2023. godine i sa porodicom otišao da živi u Francuskoj. Uhapšen je kada se vratio u zemlju.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Ali, osim što beži iz vojske, Adid i brzo trči, pa je tako postigao 10,27 sekundi na sto metara, što je za Liban izuzetno dobar skor. Zato je predsednik libanske atletske federacije Rolan Sadeh odlčio da ga zadrži u timu, nadajući se da će mu vojne vlasti dozvoliti da se takmiči i predstavlja naciju na najvećem svetskom sportskom nadmetanju.  

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Nuredin Adid se izvinio zbog onoga što je uradio. Kaznu izdržava u libanskom vojnom sportskom centru, baš odakle je prethodno i pobegao, i priprema se za predstojeća olimpijska takmičenja.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL! Pesme o terorističkoj OVK puštene na stadionu  pred utakmicu Borca (VIDEO)