NEMA BRŽEG OD NJEGA: Peta etapna pobeda Pogačara na Tur d'Fransu

Novosti online

20. 07. 2024. u 19:40

Tadej Pogačar pobednik je 20. etape ovogodišnjeg Tur de Fransa. Do etapne pobede Slovenac je došao sjajnom vožnjom u finišu i pobedom nad Jonasom Vingegorom u poslednjih nekoliko metara.

НЕМА БРЖЕГ ОД ЊЕГА: Пета етапна победа Погачара на Тур дФрансу

FOTO: AP/Tanjug

Na poslednjoj brdskoj etapi na ovogodišnjem Turu ponovo su u centru pažnje bili Tadej Pogačar i Jonas Vingegor, dvojac koji se nalazi na prvom i drugom mestu u generalnom plasmanu. Na kraju je kao pobednik iz velike borbe izašao Pogačar.

Pogačaru je ovo peta etapna pobeda na ovogodišnjem izdanju Trke oko Francuske, a ukupno 16. u karijeri. I treba napomenuti drugu vezanu na ovom Turu što ga dovodi nadomak treće pobede na najvećoj trci u biciklizmu.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Pogačar je pretposlednju etapu od Nice do Kol de la Kujola, dugu 132,8 kilometara, završio za četiri sata, četiri minuta i 22 sekunde.

Danac Jonas Vingegor završio je sedam sekundi iza Slovenca, dok je Ekvadorac Ričard Karapaz bio sporiji 23 sekunde od lidera.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Pogačar je ubedljivo prvi u ukupnom poretku, sa 82 sata, 53 minuta i 32 sekunde vožnje, dok je pet minuta i 14 sekundi iza njega drugoplasirani Vingegor.

Trećeplasirani je Belgijanac, Remko Evenepul sa osam minuta i četiri sekunde iza Slovenca.

Poslednja, 21. etapa Tur d'Fransa, individualno na hronometar 33,7 kilometara vozi se od Monaka do Nice u nedelju od 14.40.

BONUS VIDEO Bože pravde "grmi" u Abu Dabiju pred meč sa SAD

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PROLAZNICI BILI IZNENAĐENI: Đoković nakon Vimbldona uhvaćen u šetnji sa lepom Ruskinjom (VIDEO)