"AKO BIH ŽELEO, MOGAO BIH OPET DO ZLATA": Felps razmišlja o povratki u bazen

Novosti online

21. 07. 2024. u 18:46

Najbolji plivač u istoriji, Majkl Felps, istakao je da bi ponovo osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama kada bi odlučio da se vrati.

АКО БИХ ЖЕЛЕО, МОГАО БИХ ОПЕТ ДО ЗЛАТА: Фелпс размишља о повратки у базен

Foto: Profimedia

Majkl Felps u svojoj kolekciji ima 23 najsjajnija odličja na najvećoj svetskoj sceni. Ako bi se osvrnuli na sadašnja dešavanja, Felps ne isključuje mogućnost da se vrati svom omiljenom sportu, plivanju za Olimpijske igre u Los Anđelesu, 2026. godine. 

- Ako sad počnem da treniram, u naredne četiri godine verujem da bih bio najbrži u finalu trke na 200 mešovito. Ja sam pre osam godina plivao brže, nego što sada pliva većina najboljih na svetu - rekao je Felps.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Foto: Profimedia

Amerikanac, Felps je do zlata došao na Olimpijskim igrama u Riju, 2016.godine u disciplini na 200 mešovito došao sa vremenom 1:54,66. zamalo propustivši svoj olimpijski rekord od 1:54,23 sa Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine.

Njegova poslednja olimpijska pobeda pre osam godina i dalje je dve sekunde brža od pobedničkog vremena na Svetskom prvenstvu 2024. (1:56.64), brža od Leona Maršanda koji je osvojio svetsku titulu 2023. (1:54.82) i brža od Vang Šuna otišao na osvajanje poslednje olimpijske titule u Tokiju (1:55,00), u emisiji "Pat Afe".

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Svi se pitamo da li Felpsjoš uvek pliva, pa bar rekreativno.

- Samo ako mi je u glavi tama, plivam da malo razbistrim - rekao je Felps.

BONUS VIDEO Nadal se priprema za Olimpijske igre - Pariz 2024

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PEVAČICA OTKRILA DA SU JOJ DIJAGNOSTIKOVANA DVA NEUROLOŠKA POREMEĆAJA: Znam da ima toliko ljudi koji prolaze kroz isto