NIKO NIJE BRŽI OD NJEGA: Pogačar treći put osvojio Tur d'Frans (VIDEO)

Novosti online

21. 07. 2024. u 20:13

Slovenački biciklista,Tadej Pogačar je po treći put u karijeri osvojio Tur d'Frans.

НИКО НИЈЕ БРЖИ ОД ЊЕГА: Погачар трећи пут освојио Тур дФранс (ВИДЕО)

FOTO: AP/Tanjug

Sjajni biciklista tima UAE Emirejts, bio je najbolji i u poslednjoj, 21. etapi, tačnije hronomentru od Monaka do Nice. Bila je to njegova šesta etapna pobeda ove godine na čuvenoj trci, treća uzastopna i 17. na trci u karijeri.

Sjajno je Pogačar odvezao hronometar, priuštio sebi na kraju i da slavi u poslednjim metrima jer je stvorio veliku razliku.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Na cilj je stigao u vremenu 45.24:99 minuta, ispred svojih najvećih konkurenata u generalnom plasmanu, Jonasa Vingegora i Remka Evenpula.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Pogačar je na hronometru imao 63 sekunde prednosti u odnosu na Vinjegora i 74 u odnosu na Evenpula, tako da je na kraju samo povećao razliku u generalnom plasmanu.

- Jako sam srećan. Posle dve loše godine koje sam imao, ova je bila savršena, kako je odrađena. Velika sreća za mene, neverovatno je šta se sve desilo. Ovo je prvi Grand Tur gde sam svakog dana bo usmeren maksimalno. Na Điru je bilo loših dana, ali ovde sam svakog dana bio motivisan, da mogu da vozim dobro do kraja. Iza mene je bio sjajan tim, nisam imao teških dana, uspeo sam da sačuvam plasman do kraja - rekao je Pogačar.

Na kraju, Pogačar je trku prevezao u vremenu 83.38:56 sati, imao je 6.17 minuta prednosti u odnosu na Vingegora i 9.18 od Remka Evenpula.

Zavesa je pala na Azurnoj obali, a ne u Parizu kao inače, pošto će glavni grad Francuske biti domaćin 33. izdanja Letnjih olimpijskih igara.

Naredno izdanje Tura biće od 5. do 27. jula iduće godine sa startom u Lilu. Karavan na dva točka 2026. krenuće iz Barselone.

BONUS VIDEO SRPSKI ŠOU: Evo šta su navijači Srbije pevali lepoj Nemici

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJVEĆA TRANSFORMACIJA Kako je Fahreta postala Brena - Saša doživeo šok kad ju je video: Ovo neće valjati...