SILVIJA MENJA ALEKSANDRU: Svetska odbojkaška federacija objavila sastav naše ženske reprezentacija za olimpijski turnir

S. K.

22. 07. 2024. u 15:37

ĐOVANI Gvideti je, ipak, promenio tim za Olimpijske igre u Parizu. Rano jutros u avionu za francusku prestonicu našle su se libero Silvija Popović umesto Aleksandre Jegdić i blokerka Mina Popović, koja je ulogu rezerve preuzela od korektorke Ana Bjelica.

СИЛВИЈА МЕЊА АЛЕКСАНДРУ: Светска одбојкашка федерација објавила састав наше женске репрезентација за олимпијски турнир

FOTO: N. Skenderija

Sastav Srbije na olimpijskom turniru je objavljen na sajtu Svetske odbojkaške federacije (FIVB). I nije iznenađenje, jer je kormilar Srbije najavio da prvobitni spisak samo privremen i da će konačnu odluku doneti posle prijateljskih utakmica sa Italijom i utakmica na Memorijalu "Agata Mruz Oliševska" u Mjelecu. U Poljskoj nije ni putovala Bjelica, dok je Jegdićeva bila u senci iskusnije Popovićeve. Svaki minut na parketu maksimalno je iskoristila i trofejna blokerka Mina Popović, tako da je na kraju uspela da se izbori makar za mesto rezerve i igraće samo ako se neka od igračica povredi.

Boje naše zemlje, kako je objavio FIVB braniće: Maja Ognjenović, Bojana Drča (tehničarke), Tijana Bošković (korektorka), Silvija Popović (libero), Jovana Stevanović, Maja Aleksić, Hena Kurtagić (blokerke), Bianka Buša, Aleksandra Uzelac, Sara Lozo, Katarina Lazović i Bojana Milenković (primači). Rezerva je blokerka Mina Popović.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Prirodno, Gvidetiju, kao ni ostalim selektorima, nije bilo lako da se opredeli samo za 12 igračica, jer na svim ostalim takmičenjima računa na 14 odbojkašica. Zato je iz tima na kraju ispala libero Aleksandra Jegdić, koja dosada nije igrala na Olimpijskim igrama.

Prekaljena Silvija Popović sa reprezentacijom ima srebro iz Rija 2016. i bronzu iz Tokija 2021. I u najbolji tim se vratila posle tri godine. Mina Popović je pre tri godina bila među 12 odabranih, ali ju je sada istisnula nadarena Hena Kurtagić.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Podsetimo, Srbija je u grupi A, u kojoj će se sastati sa Francuskom, SAD i Kinom.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

GOTOVO JE! Aleksa Avramović napustio Partizan, poznata i naredna destinacija