NAŠ CILJ JE ZLATO: Miloš Ćuk ističe da vaterpolisti i stručni štab imaju i te kako jasan cilj u Parizu

S. Krstović

22. 07. 2024. u 20:05

MILOŠ Ćuk je posle tri godina odlučio da prihvati poziv selektora Uroša Stevanovića da se vrati u vaterpolo reprezentaciju i pomogne joj na Igrama u Parizu. Kao rođeni pobednik ne krije da su ambicije selekcije koja je dvostruki uzastopni olimpijski pobednik najviše i u Gradu svetlosti.

НАШ ЦИЉ ЈЕ ЗЛАТО: Милош Ћук истиче да ватерполисти и стручни штаб имају и те како јасан циљ у Паризу

Foto: N.Paraušić

- Mi smo vaspitani, učeni da uvek idemo na zlatnu medalju. To nikada nismo krili. Istina, nismo u situaciji da pretimo drugima, baš iz razloga prethodnih rezultata. Ali, nas 13 igrača i stručni štab imamo jasan cilj, a to je zlatna medalja. Tome težimo, dokle ćemo i šta ćemo da uradimo videćemo. Nikad nisam ni voleo da prognoziram. Spremni smo, uigrani, tako da mislim da će sve biti kako treba - veruje u "delfine" Miloš Ćuk.

Stevanović je od kada je preuzeo kormilo Srbije pokušavao da vrati Ćuk u "A" tim.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Osetio sam da mogu u reprezentaciji da izdržim fizički i psihički napor, poziv je stigao, sve se poklopilo.Sve ovo doživljavam kao mesto kojem pripadam i kao moju drugu kuću, tako da sam osetio i obavezu da moram da pomognem, sada kada je reprezentacija u periodu loših rezultata, koji će se nadam ostati iza nas - priča Ćuk.

Sa Milošem se vratio i Dedović tako da će "delfini" sada biti iskusniji:

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Malo će tim dobiti i na tom nekom strpljenju... Sigurno je reprezentacija imala kvalitet sve ove godine, ali je ispadala u četvrtfinalu na samom kraju brzopleto, na neke odluke koje krase mlađe i neiskusnije ekipe. Nadam se da će sa nama dobiti na tom segmentu. Mislim da što se tiče kvaliteta ne zaostajemo za selekcijama, koje su se zadnje tri godine kitile medaljama.

Konkurencija odavno nije jača...

- Očigledno je da su reprezentacije izjednačenije, da nijedna ne odskače kao mi pre pet, šest godina. Po meni nema izrazitog favorita. Turnir kao turnir, ko bude u te dve nedelje pogodio i formu, i taktiku, ko bude imao bolju hemiju unutar ekipe, veću želju taj će na kraju osvojiti medalju - uveren je Ćuk.

Nema lakih rivala

TROFEJNI vaterpolista smatra da prvo treba da se prođe grupa, pa da se onda razmišlja o četvrtfinalu.

- Moramo prvo da prođemo grupu, u kojoj nema lakog protivnika. Vara se svako ko mislim da ćemo lako pobediti Japan i Australiju. Sve utakmice moramo da odigramo 100 posto da bismo trijumfovali. Valja ići korak po korak, nećemo mnogo planirati. Mi brusimo formu za četvrtfinale, da bude zenit, ali do tada valja proći grupu - oprezan je Ćuk.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GOTOVO JE! Aleksa Avramović napustio Partizan, poznata i naredna destinacija