PUŠTENO RANIJE ZLATO DODATNO MOTIVIŠE: Odbojkašice otputovale u Pariz namerne da se domognu najsjajnije olimpijske medalje

Novosti online

23. 07. 2024. u 12:17

OLIMPIJSKO zlato je jedina medalja koja nedostaje našim odbojkašicama. Maja Ognjenović i drugarice su rano jutros otputovale u Pariz sa ciljem da se popnu na najviši stepenik pobedničkog postolja, ali su i svesne da je u paklenoj konkurenciji svaki trofej - zlatan.

ПУШТЕНО РАНИЈЕ ЗЛАТО ДОДАТНО МОТИВИШЕ: Одбојкашице отпутовале у Париз намерне да се домогну најсјајније олимпијске медаље

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Srpkinje su se na Olimpijskim igrama prvom odličju radovale u Riju 2016, kada su u finalu izgubile od Kine sa 3:1. Pet godina kasnije u Tokiju bile su bronzane. U Grad svetlosti stižu kao aktuelne svetske prvakinje i vicešampionke Evrope.

- Spremni smo i fizički i mentalno, devojke su veoma motivisana, imali smo dobre pripreme. Jasno je šta nam je cilj, uprkos tome što je ovaj turnir najjači ikad. Međutim, mora da bude tako kada želimo da osvojimo zlatnu medalju. Na turniru učestvuje deset najboljih selekcija na svetu. Prvi meč na svakom takmičenju je specifičan i zato moramo da obratimo posebnu pažnju na Francusku. Očekuju nas potom dueli sa Amerikankama i Kineskinjama, kao i najvažniji meč na turniru, četvrtfinalni - istakao je selektor Gvideti.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Odbojkaškoj reprezentaciji biće ovo pete igre, kao i legendarnoj kapitenki Maji Ognjenović. Ona je naglasila da devojke očekuje test meč sa Japankama i finalno tempiranje forme:

- Idemo raspoložene, vrlo spremne i fizički i psihički. Sa velikim nestrpljenjem čekamo početak takmičenja. Ambicije znate, nadam se da ćemo ispuniti obećanja i želje. Hvala svima na podršci, osećamo je. Želja za zlatom nam nije pritisak, nego dodatni motiv, ali svaka medalja sijaće kao zlatna.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Srpkinje u grupi A prvi meč, 29. jula (21.00) igraju sa Francuskom. Dva dana kasnije igraju sa aktulenim olimpijskim pobednicama, Amerikankama (17.00), a 4. avgusta (17.00) sa Kinom. U grupi B su Brazil, Kenija, Japan i Poljska, a u C: Italija, Dominikanska Republika, Holandija i Turska. Prve dve selekcije iz svake grupe i dve najbolje trećeplasirane plasiraće se u četvrtfinale.

- Pripreme smo kvalitetno iskoristile, došle smo do našeg nivoa igre. Sigurna sam da smo spremne, mogu da obećam da ćemo dostojanstveno predstavljati našu zemlju i da ćemo dati sve od sebe - naglasila je Tijana Bošković.

Maja: Erupcija emocija

MAJA Ognjenović će sa vaterpolistom Dušanom Mandićem na ceremoniji otvaranja LOI nositi zastavu Republike Srbije.

- Za mene je to velika čast, sa ponosom ću nositi zastavu naše zemlje. Tek očekujem erupciju emocija, posebni za taj 26. jul, koji sa nestrpljenjem očekujem - rekla je Maja.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆU JE SRBIJA NAJVAŽNIJA! Beker za Novosti: Novak najbolje igra kada igra za svoju naciju