SPEKTAKL NA KOPAONIKU! Održana brdska trka i biciklistički maraton na planinskoj lepotici

Novosti online

29. 07. 2024. u 10:45

Brdska trka i Biciklistički maraton 11. godinu uzastopno održani su na Kopaoniku. Uz učešće preko 1.500 takmičara i velikog broja posetilaca, Kopaonik je minulog vikenda bio regionalni centar avanturističkih sportova koji su u sve većoj ekspanziji u čitavom svetu, a izuzetak nije ni Srbija.

СПЕКТАКЛ НА КОПАОНИКУ!  Одржана брдска трка и бициклистички маратон на планинској лепотици

Foto Privatna arhiva

Brdska trka „Kopaonik“ održana je na deonicama od sedam i 15 kilometara. Na kraćoj distanci pobede su odneli trkači iz Srbije. U ženskoj konkurenciji trijumfovala je Emilija Milanović, dok je kod muškaraca najbrži bio Dušan Krstić. U trci na 15 kilometara najbolji su bili Liliana Marija Dragomir iz Rumunije i naš Đuro Borbelj.

I ove godine Biciklistički maraton pod nazivom „Tri strane Kopaonika“, ponovo je poneo epitet najposećenijeg u Srbiji. Na stazi „Beli meda“ u dužini od 20 kilometara najbrži su bili Eldar Muratović i Sara Tanasić.  Na stazi „Jela“ na deonici od 30 kilometara pobede su odneli Julija Jakunina i Vladimir Antonijević, dok su na najdužoj trci od 50 kilometara na stazi „Pančić“, prva mesta osvojili makedonski biciklisti – Dunja Ivanova i Kiril Markovski.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Foto Privatna arhiva

 

Na stazama „Beli meda“ i „Jela“ vožene su trke i u disciplini električni bicikl i u apsolutnoj konkurenciji pobede su odneli Zlatibor Kovjanić i Goran Cvetanović, a pravu atrakciju predstavljale su trke za decu od dve do 12 godina. 

I ovog puta bio je organizovan i veoma zanimljiv prateći zabavni program, pešačke ture, edukativne radionice sa svim raspoloživim sadržajima Skijališta Srbije i EXPO koji okupio brojne izlagače iz sveta sporta i rekreativnih aktivnosti na otvorenom.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Uspešan organizator ove manifestacije i ovoga puta bilo je Sportsko udružene „Na sve strane“ uz podršku Opštine Raška, Nacionalnog parka Kopaonik, Skijališta Srbije i policijske uprave grada Kraljeva.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZABORAVLJENA SRPSKA IMENA: Pogledajte kako su se zvali naši preci prema turskom popisu iz 1455. godine (FOTO)