LAZAR KOSTIĆ (18) PIŠE ISTORIJU SRPSKOG SPORTA: Srebro na šampionatu Evrope u bilijaru

N. J.

29. 07. 2024. u 13:04

Užičanin Lazar Kostić (18) nastavlja da piše istoriju užičkog i srpskog sporta: mladi Era je u Sloveniji osvojio srebrnu medalju na upravo završenom Evropskom juniorskom prvenstvu u bilijaru, u disciplini „desetka“.

ЛАЗАР КОСТИЋ (18) ПИШЕ ИСТОРИЈУ СРПСКОГ СПОРТА: Сребро на шампионату Европе у билијару

Lična arhiva

Vicešampion Evrope je postao posle pet pobeda i finala u kome mu je zlato izmaklo „za dlaku“.

Pre dve godine, podsetimo, Srbija je prvi put dobila evropskog juniorskog šampiona u bilijaru. Kostić, tada šesnaestogodišnji kapiten nacionalnog tima, zatim je otišao korak dalje, za svoju domovinu je izborio i kući doneo - prvu medalju za Srbiju na Svetskom prvenstvu. Na šampionatu u Portoriku mladi Era osvojio je bronzu. Tada je primio i titulu najboljeg sportiste grada Užica.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Do juče odličan učenik Užičke gimnazije, Srbiju je upisao na svetsku mapu popularnog sporta. Punih dvanaest godina traje Lazareva ljubav za bilijar, a poslednjih osam obeležila je potpuna posvećenost treninzima i takmičenjima za reprezentaciju i užički klub „Mase“. Da je reč o talentu svetskog kalibra, videlo se kada je postao u istoriji najmlađi prvak države, paralelno u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZABORAVLJENA SRPSKA IMENA: Pogledajte kako su se zvali naši preci prema turskom popisu iz 1455. godine (FOTO)