BORKOVIĆ ZAVRŠIO TRKU, PA POSLAO PORUKU NOVAKU: Đoković inspiracija, dokaz da se Srbi uzdižu iz pepela

Novosti online

06. 08. 2024. u 13:29

Dušan Borković, najbolji automobilista Srbije, ostvario je dobar uspeh tokom trkačkog vikenda u Urugvaju, plasiravši se na 6. poziciju nakon što je startovao sa 18. mesta.

БОРКОВИЋ ЗАВРШИО ТРКУ, ПА ПОСЛАО ПОРУКУ НОВАКУ: Ђоковић инспирација, доказ да се Срби уздижу из пепела

FOTO: N. Fifić

Uprkos tehničkim problemima na kvalifikacijama u Brazilu i Urugvaju, Borković je završio južnoameričku turneju FIA Svetskog prvenstva sa dobrim rezultatima.

- Turbulentan trkački vikend u Montevideu. Druga trka u Urugvaju je jedna od najboljih trka u mojoj karijeri. Tehnički problemi u kvalifikacijama su me unazadili zbog čega sam startovao sa 18. pozicije od 25 takmičara, brzina je tu, a predaja nikad nije bila opcija. Zato sam dao sve od sebe da napravim preokret i pokažem da Srbija i te kako zaslužuje mesto u top 10 na svetskom prvenstvu. Ovim putem želim da se zahvalim svojim partnerima, porodici i navijačima i da obećam da ću nastaviti da se borim svom snagom da što bolje predstavim našu Srbiju širom sveta, izjavio je Borković.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Borković je tokom treninga pokazao potencijal za poziciju među top pet najbržih vozača sveta, uprkos velikim količinama kiše koje su otežavale uslove vožnje. Na kvalifikacijama, tim Honde napravio je grešku u podešavanju balans štangle, što je otežalo Borkoviću da upravlja svojom Hondom Sivik i ostvari brz krug, pa je kvalifikacije završio na 18. mestu.

- Borković je još jednom dokazao zašto je jedan od najboljih vozača sveta. Činjenica da je došao sa 18. na 6. poziciju je zaista neverovatna, ponosni smo što je on deo našeg tima. Uprkos tome što je tim napravio grešku tokom kvalifikacija, Borković nije klonuo duhom i uspeo nešto što se ne viđa svaki dan. Imamo velike planove za Borkovića, izjavio je menadžer tima Pepe Oriola.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

U prvoj trci, pretekao je 9 takmičara, ali zbog kontakta i proklizavanja Borković je izleteo sa staze.

Uprkos tome, naš as je uspeo ponovo da napreduje i završi trku na 11. mestu. U drugoj trci, Borković je briljirao, završivši na sjajnom 6. mestu sa 18. pozicije.

- Ovim putem bih želeo da čestitam najboljem na svetu, Novaku Đokoviću, na zlatnoj medalji na Olimpijskim igrama. Bio mi je inspiracija u ovim izazovnim trenucima da ne klonem duhom i pokažem svetu da Srbi mogu da se uzdignu iz pepela, dodao je Borković.

Pred Borkovićem su još dva trkačka vikenda, odnosno četiri trke, do kraja FIA Svetskog prvenstva. Finale sezone održaće se na legendarnoj stazi Makau u Aziji, gde se tradicionalno održavaju završnice svetskih šampionata.

Naredna trka se održava u Kini 18-20. oktobra, gde će Borković nastaviti da predstavlja Srbiju, svoje partnere i Ekspo 2027 u najboljem svetlu.

BONUS VIDEO: VESELI SE SRPSKI RODE: Novak Đoković je ovako proslavio zlato na Olimpijskim igrama

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A KADA SU MU REKLI... Ovako je Novak Đoković reagovao kada je čuo da mu je Rafael Nadal čestitao na olimpijskom zlatu