NASTAVLJA SE NIZ DOBRIH REZULTATA: Zorana Arunović i Lazar Kovačević u finalu Svetskog kupa u NJu Delhiju

Novosti online

21. 08. 2024. u 15:24

Reprezentativci Srbije u streljaštvu, Zorana Arunović i Lazar Kovačević plasirali su se na finale Svetskog kupa, koje će od 15. do 17. oktobra biti održano u Nju Delhiju, saopštio je danas Streljački savez Srbije (SSS).

НАСТАВЉА СЕ НИЗ ДОБРИХ РЕЗУЛТАТА: Зорана Аруновић и Лазар Ковачевић у финалу Светског купа у Њу Делхију

FOTO: AP Photo/Manish Swarup

Svetska streljačka federacija (ISSF) je po završetku Olimpijskih igara u Parizu objavila liste kvalifikovanih takmičara za turnir u Nju Delhiju, a na njima su Arunović (vazdušni pištolj) i Kovačević (vazdušna puška).

- Pozivnice za finale Svetskog kupa dobili su pobednici završnog takmičenja Svetskog kupa u 2023, osvajači olimpijskih medalja i šestorica najbolje plasiranih strelaca (šest najboljih takmičarki) na rang listi Svetskog kupa 2024. u svakoj pojedinačnoj disciplini. Ukoliko je osvajač olimpijske medalje ili pobednik Svetskog kupa 2023, među šest najboljih, otvara mesto prvom narednom strelcu ispod crte - navodi se u saopštenju Streljački savez Srbije (SSS).

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Za rang liste se računaju samo plasmani u pojedinačnim disciplinama na četiri ovogodišnja turnira Svetskog kupa.

- Ostvarenja na Olimpijskim igrama, kontinentalnim prvenstvima i svetskom olimpijskom kvalifikacionom turniru nisu donosila bodove. Zato na listi kvalifikovanih nema Damira Mikeca, osvajača olimpijskog zlata u miksu sa Zoranom Arunović i sedmog mesta u pojedinačnoj konkurenciji vazdušnim pištoljem na Olimpijskim igrama. Mikec se u mesecima, koje su prethodile Igrama oporavljao od povrede ruke, učestvovao je samo na dva turnira Svetskog kupa, na kojima nije skupio dovoljno bodova - dodaje se u saopštenju Streljački savez Srbije (SSS).

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Arunović se na finalni turnir kvalifikovala sa treće, a Kovačević sa sedme pozicije.

- Kovačeviću je mesto otvorio Kinez Lihao Žang, koji je drugi na listi, a u Šatoruu je osvojio olimpijsko zlato. Zanimljivo je da je niko od prvoplasiranih na listama Svetskog kupa 2024. godine na Olimpiskim igrama nije došao do medalje - navodi se u saopštenju.

Discipline vazdušnim oružjem na programu su 15. oktobra.

BONUS VIDEO POSLASTICA! Srpski osvajači olimpijskih medalja dobili posebnu tortu

POSLASTICA! Srpski osvajači olimpijskih medalja dobili posebnu tortu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NISTE REZERVISALI LETOVANJE? Spakujte se i otputujte na najpopularniju destinaciju ovog leta po LAST MINUTE cenama, popusti su neodoljivi!