VELIKE PROMENE U EVROPSKOJ ODBOJCI: Hrvat predsednik CEV, Srbin mu prvi zamenik!

Дарко Николић
Darko Nikolić

24. 08. 2024. u 16:49

Od 2015. do ove, 2024, predsednik Evropske odbojkaške konfederacije bio je naš proslavljeni odbojkaški radnik, Aleksandar Boričić. Sada je došlo vreme za promene.

ВЕЛИКЕ ПРОМЕНЕ У ЕВРОПСКОЈ ОДБОЈЦИ: Хрват председник ЦЕВ, Србин му први заменик!

FOTO: OSS

Roko Sikirić, nekadašnji reprezentativac Hrvatske i nekadašnji rukovodilac takmičarskog odeljenja CEV, izabran je danas u Napulju za 10. predsednika Evropske odbojkaške konfederacije ubedljivom većinom glasova, dok je Ivan Knežević, generalni sekretar OSS, izabran za prvog potpredsednik CEV.

Na predlog novog predsednika, članovi Administrativnog Borda CEV su postali Kloda Nik Kana iz Irske i Leonel Salgeiro iz Portugalije. Đula Mešter, predsednik OSS, biće član Administrativnog Borda FIVB iz CEV.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--


Na Kongresu u “Novom zamku” (Kastel Nuovo) u Napulju, bili su prisutni delegati iz 53 od 55 zemalja članica CEV. U prvom krugu glasanja, Roko Sikirić je dobio 26 glasova, Renato Arena 18, Erika Adler 5, a Lešek Vencel 4 glasa. U drugom krugu, rezultat je bio još ubedljiviji za novog predsednika CEV: Sikirić je dobio 36 glasova, Arena 16, Adler 1, a Lešek 0.

Aleksandar Boričić (desno) uz novog predsednika CEV / FOTO: OSS

Na osnovu ovlašćenja, Roko Sikirić je odmah predložio tri nova člana Administrativnog Borda CEV (Knežević, Nik Kana, Salgeiro), koji su dobili 48 od 53 moguća glasa.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Roko Sikirić i Ivan Knežević / FOTO: OSS

Posle prvog kruga glasanja izabrano je šest članova Administrativnog Borda CEV: Ljubomir Ganev iz Bugarske, Gi Žuvet iz Belgije, Ema Labrador iz Gibraltara, Marek Pakosta iz Češke, Erik Tongi iz Francuske i Arturs Vitkovskis iz Letonije, a posle drugog kruga glasanja još šest članova: Erik Adler iz Danske, Alisa Česneulevičute iz Litvanije, Margaret En Fleming iz Škotske, Džalil Džafarov iz Azerbejdžana, Petar Jovanovski iz Severne Makedonije, Marek Rojko iz Slovačke, Metod Ropret iz Hrvatske i Anika Sjeberg iz Švedske.

Kongres CEV 2024 / FOTO: OSS

Delegati 45. Kongresa CEV su aklamacijom izbrali članove Pravne komisije CEV: Dragan Milovanović iz Srbije, Ismail Džoškun iz Turske, Debora Frej iz Švajcarske, Marek Krupski iz Poljske, Loran Morei iz Francuske i Đulija Vinja iz Italije.  

Roko Sikirić je izabran za predsednika Evropske odbojkaške konfederacije do 2028. godine.

Bonus video: Neviđeni detalji sa dočeka srpskih olimpijaca u Beogradu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

STIGAO NOVI JUSEIN BOLT! Ima 16 godina i upravo je zapanjio ceo svet kako trči na 100 metara (VIDEO)