ČUDO NEVIĐENO: Ovaj dres je upravo prodat za 24,12 miliona dolara - dva i po puta je skuplji nego legendarni Majkla DŽordana!

Novosti online

25. 08. 2024. u 17:21

Dosad najskuplji dres koji je prodat na nekoj auciji bio je onaj koji je nosio košarkaška legenda, Majkl Džordan, u finala NBA lige 1998. godine. Taj deo opreme prodate je 2022. za 10,1 milion dolara - ali je rekord upravo oboren, i to na nestvaran način.

ЧУДО НЕВИЂЕНО: Овај дрес је управо продат за 24,12 милиона долара - два и по пута је скупљи него легендарни Мајкла Џордана!

Foto Pixabay free images

Naime, dres koji je nosio Bejb Rut, koga mnogi smatraju najvećim igračem bejzbola svih vremena, prodat je na aukciji za čak 24,12 miliona dolara.

Dres koji je nosio Bejb Rut / FOTO: Tanjug/AP

Ovaj dres, koji je Rut nosio tokom treće utakmice Svetske serije 1932. kada je postigao pogodak za Njujork Jenkise protiv Čikago Kabsa, postao je tako najskuplji deo sportske opreme prodat na nekoj aukciji, prenela je agencija Rojters.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

“Da je reč o umetničkom delu, ovo bi bilo kao da ste kupili Mona Lizu”, rekao je direktor sportskih aukcija u kući Heritidž Okšens, Kris Ajvi.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Bejb Rut, koga su smatrali najboljim bejzbol igračem svih vremena / FOTO: Tanjug/AP

Ko je bio Bejb Rut?

Džordž Herman "Bejb" Rut (6. februar 1895. - 16. avgust 1948) bio je američki profesionalni igrač bejbola, koji je u MLB ligi proveo 22 sezone, od 1914. do 1935.

Sa nadimcima "Bambino" i "Sultan udarca" harao je ovim sportom kao igrač Njujork jenkija, iako je karijeru zapravo počeo u taboru velikog rivala, Boston red soksima.

Tokom čudesne MLB priče ostvario je čak 714 "houm ran" udaraca (slanja loptice udarcom palice van terena, čime on i saigrači koji su već na "bazama" - mogu mirno da "odšetaju" po poen/e), sedam puta je bio šampion, a vlasnik je i mnogih drugih rekorda.

Evo i jednog od njegovih poteza:

Bonus video: ČIJE JE KOSOVO? Mališani Crvene zvezde su u Moskvi ovako reagovali na povike ruskih navijača (VIDEO)

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ČEKA SE UDAR JOŠ JEDNE SILE, NA POMOLU VELIKI RAT? Izrael i Hezbolah kažu da ga ne žele, ali svi su spremni za njega