LEGENDARNI RATKO RUDIĆ NA FILMU: Čovek koji se dogodio svetskom sportu

N. J.

26. 08. 2024. u 15:44

Najznačajniju nagradu 13. Međunarodnog festivala sportskog filma na Zlatiboru osvojio je dokumentarac „Dogodio se – Ratko Rudić“, posvećen čoveku koji je vaterpolo učinio besmrtnim sportom na ovim prostorima.

ЛЕГЕНДАРНИ РАТКО РУДИЋ НА ФИЛМУ: Човек који се догодио светском спорту

TO Zlatibor

- To je godinama pažljivo pripremano i snimano svedočanstvo drugih, o jednom čoveku, koji je napravio temelje za vrhunske rezultate u regionalnom, evropskom i na kraju, svetskom vaterpolu. Ovaj sport on je učinio besmrtnim. Malo je filmskih priča sa toliko relevantnih sagovornika, uklopljenih u priču o prijateljstvu, ljubavi prema sportu i izazovima. To je priča iznad svih zastava, o čoveku – naglasila je Marijana Terzin Stojčić, članica međunarodnog festivalskog žirija.

Film je režirao Dejan Aćimović, koji je na Zlatiboru prethodnih dana boravio zajedno sa Ratkom Rudićem.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Na kraju festivala, nagradu za životno delo dobio je slovenački skijaš Jurij Jure Franko.

- Iznenađen sam jer sam upoređen sa velikanima koji su moji idoli. Ova manifestacija daje mladima nadu i ukazuje na to šta se može postići kada se radi srcem, punom željom i snagom – rekao je legendarni slovenački skijaš.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POVEROVALI SU NAM! Ovo je posle sramne konferencije za štampu Janik Siner rekao o svom doping skandalu

"POVEROVALI SU NAM!" Ovo je posle sramne konferencije za štampu Janik Siner rekao o svom doping skandalu

Teniski svet je potresla informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on saznao da je "uhvaćen", potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali, a sada je za to saznao čitav svet - i to kada je oslobođen optužbi. Zbog velike "frke" koja se digla u medijima i teniskoj javnosti, rešio je da konačno progovori o svemu.

26. 08. 2024. u 16:04 >> 18:12

Komentari (0)

NAPADNUTE POLICIJSKE STANICE, PRUGE, PUTEVI: Ubijeno najmanje 33 ljudi (VIDEO)