"ON JE RATNI ZLOČINAC!" Hrvati neće u bazen, žestoko optužili legendarnog vaterpolistu

Novosti online

27. 08. 2024. u 11:33

Primorac iz Kotora će morati da igra u regionalnoj vaterpolo ligi protiv klubova iz Hrvatske van svog bazena i grada!

ОН ЈЕ РАТНИ ЗЛОЧИНАЦ! Хрвати неће у базен, жестоко оптужили легендарног ватерполисту

FOTO: Tanjug/AP

Problem je ime bazena u Boki koji nosi ime Zorana Gopčevića Džimija, inače proslavljenog vaterpoliste. Problem je nastao jer hrvatski klubovi neće da igraju na tom bazenu jer je Gopčević optužen za ratne zločine u logoru Morinj.

Na kraju se došlo do kompromisnog rešenja da se utakmice Premijer lige ne igraju u Kotoru, ali da ni hrvatski klubovi ne dočekuju Primorac na svom terenu. "Bez pomoći države i Opštine, VPK Primorac na čelu sa predsednikom Sinišom Kovačevićem, a nakon pregovora sa Hrvatskim vaterpolo savezom, pronašli su rešenje za odigravanje utakmica Premijer lige u predstojećoj sezoni", saopštio je Primorac.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Oglasio se i predsednik kluba Siniša Kovačević koji je otkrio da je ovo trenutno rešenje na snazi za narednu sezonu, a da se nada da će politika biti po strani i da će se Kotorani već naredne sezone vratiti na svoj teren. 

- Mislim da je ovo maksimum koji smo mogli da postignemo. Poražavajuće bi bilo za Crnu Goru da ne igramo Regionalnu ligu, jer bi Hrvatska i Srbija imale bolju ligu od nas. Ja sam pronašao sportsko rešenje i u razgovoru sa predsednikom Upravnog odbora Regionalne vaterpolo lige i potpredsednikom HVS-a Pericom Bukićem dogovorio da pet utakmica protiv hrvatskih klubova Primorac odigra na neutralnom bazenu u Crnoj Gori, a isto tako i da hrvatski predstavnici igraju utakmice na neutralnim bazenima u Hrvatskoj. Ovaj kompromis je rješenje za narednu sezonu, ali se nadam da će država Crna Gora i Republika Hrvatska rešiti ovaj problem, kako Primorac više ne bi bio žrtva politike, jer mi hoćemo da se bavimo sportom. Ko god bio na čelu države i Opštine moraće ubuduće da se bavi ovim problemom, jer Primorac je ovo ispregovarao sam, a u interesu crnogorskog vaterpola je da još neko misli na naš klub - istakao je Kovačević za "RTCG". 

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Inače, Zoran Gopčević rođen je u Donjem Orahovcu 29. januara 1955. godine, u malenom selu kraj Kotora. Preminuo je 30. septembra 2000. godine sa samo 45 godina, a bio je deo jedne od prvih sjajnih generacija našeg vaterpola. Ima srebro sa Olimpijskih igara u Moskvi 1980. godine, dve godine ranije uzeo je bronzu na Svetskom prvenstvu, a 1977. je uzeo srebro na EP. Nakon bogate igračke karijere bio je trener i najviše je zapamćen po rezultatima na klupi Budve. 

Hrvatska ga optužuje da je u logoru Morinj počinio ratne zločine. Zbog kršenja pravila Ženevske konvencije o postupanju sa ratnim zarobljenicima četvorica rezervista JNA su osuđena na 12 godina zatvora, a Crna Gora je platila 1.400.000 evra odštete za 145 logoraša iz Morinja. Prema navodima hrvatske optužnice Zoran Gopčević je bio jedan od stražara u tom logoru.

(Mondo)

BONUS VIDEO: VESELI SE, SRPSKI RODE: Novak Đoković je ovako proslavio zlato na Olimpijskim igrama

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAD USTANOVA POSTANE PRAVI DOM – SVAKA TOPLA REČ ZA NJIH VREDI VIŠE