SRBI VODILI PROTIV AMERA U AMERIČKOM FUDBALU: Prvi trijumf Srbije na Svetskom prvenstvu u "fleg" fudbalu

Novosti online

28. 08. 2024. u 16:44

Olimpijske igre u Parizu su završene, a reprezentacija Srbije učestvuje na prvom prvenstvu sveta u sportu koji će biti deo olimpijade čiji je domaćin Los Anđeles 2028. godine - "fleg" fudbalu.

СРБИ ВОДИЛИ ПРОТИВ АМЕРА У АМЕРИЧКОМ ФУДБАЛУ: Први тријумф Србије на Светском првенству у флег фудбалу

FOTO: SAAF

Fleg fudbal je beskontaktna verzija američkog fudbala, u ekipama od po pet članova. Pravila veoma liče na američki fudbal, samo se zaustavljanje suparničke akcije (osim preuzimanja lopte hvatanjem u njenom letu) obavlja uklanjanjem jedne od zastavica koja visi o suparničkom struku. 

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Finska je domaćin prvog IFAF Svetskog prvenstva u američkom fudbalu i... na njemu je reprezentacija Srbije porazima okončala učešće u uvodnoj fazi, ali razigravanje za plasman od 17. do 32. mesta počela pobedom. I to svojevrsnom "osvetom".

U grupi sa Srbima su još i najveći favoriti za titulu, Amerikanci (što su i dokazali deklasiravši Brazil sa 52:6, pa potom i Španiju sa 57:25), ali su naši reprezentativci uspeli čak i da povedu protiv SAD.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Na kraju, sasvim očekivano, izgubili su od Amerikanaca, i to sa 14:49.

Prethodno, na debiju, Srbija je poklekla pred iskusnijom ekipom Španije (45:24), a onda imala šansu i za trijumf nad Brazilom, ali je ona propuštena pa je meč završen porazom "orlova" od 19:26.

Sa učinkom 0-3, naši su ostali bez šesnestine finala, ali su takođe to doživeli i Brazilci pa su voljom žreba opet Srbija i Brazil "ukrstili koplja".

I, u tom razigravanju od 17. do 32. mesta, srpska reprezentacija u fleg fudbalu pobedila je brazilsku sa 37:19, ostvarivši istorijski, prvi trijumf na šampionatu sveta za našu zemlju.

Naredni meč, a rival još nije poznat, fleg reprezentacija Srbije igraće u četvrtak.

Bonus video: Neviđeni detalji sa dočeka srpskih olimpijaca u Beogradu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

URSULU FON DER LAJEN ČEKA PAKAO U EU: Ona još nije ništa videla