LUKA ZASIJAO DO SREBRA: Sjajan uspeh našeg mladog skakača udalj

N. I.

31. 08. 2024. u 19:49

SVETLA je atletska budućnost Srbije! Luka Bošković je to pokazao osvajanjem srebrne medalje na Svetskom prvenstvu za juniore do 20 godina u Limi.

ЛУКА ЗАСИЈАО ДО СРЕБРА: Сјајан успех нашег младог скакача удаљ

Foto: Profimedia

U velikom finalu discipline skok udalj zabeležio odličan rezultat - 7,93 metra, dovoljno da postane viceprvak planete. Nažalost, zlato je ostalo daleko. Roko Farkaš iz Hrvatske skočio je sjajnih 8,17 metara, dok je bronzu prigrabio Mason Mekgroder iz Australije sa ostvarenjem od 7,80 metara.

Učenik Dragutina Topića i član kluba "Top džamp", otisak u pesku vredan odličja je ubeležio u drugoj seriji. Momak rođen 2006. godine, tada je čak držao i čelo, ali je preokret usledio u četvrtoj rundi. Nažalost našeg takmičara, Farkaš, koji je inače desetobojac, potvrdio je da se nalazi u odličnoj formi i sa najboljim rezultatom od 8,17 metara, doduše uz nedozvoljeni vetar u leđa stigao do trona.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

U prvom značajnijem finalu u karijeri, Bošković je upisao ukupno pet ispravnih skokova: 7,31, 7,93, 7,82, 7,62 m, i 7,56 metara. Dasku jedino nije pogodio u poslednjoj seriji. Ovo će biti ogroman podstrek za Luku, koji je krajem juna postao državni prvak u skoku udalj sa 7,99 metara, što mu je i lični rekord.

Inače, na planetarnom prvenstvu u prestonici Perua, u finalu jutros na 3.000 metara Saima Murić postavila je novi lični rekord 9.13,21 minut što je bilo dovoljno za desetu poziciju.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ NE VERUJE ŠTA GA JE SNAŠLO Završni masters visi o koncu?!