ODLIČAN REZULTAT: Novopazarska atletičarka, Saima Murić oborila lični rekord na Svetskom prvenstvu za juniorke

Indira Hadžibulić

01. 09. 2024. u 13:20

Reprezentativka Srbije u atletici, Saima Murić iz  Novog Pazara, postigla je zapažen rezultat na Svetskom prvenstvu za starije juniore i juniorke koje se održava u Limi, glavnom gradu Perua. U disciplini na 3.000 metara, zauzela je deseto mesto, postavivši svoj lični rekord s vremenom od 9:13,21 minuta.

ОДЛИЧАН РЕЗУЛТАТ: Новопазарска атлетичарка, Саима Мурић оборила лични рекорд на Светском првенству за јуниорке

Sportski Savez Novog Pazara, Zvanična Stranica

Saima je pokazala impresivan napredak, s obzirom na to da je njen rezultat bio četvrti među atletičarkama iz Evrope, što dodatno potvrđuje njen potencijal na međunarodnoj sceni.

U finalu ove izuzetno konkurentne discipline, gde se takmičilo 16 srednjeprugašica, zlatna medalja pripala je Etiopljanki Alešinj Baveke, koja je trku završila s izuzetnim vremenom od 8:50,32 minuta. Srebro je osvojila Kenijka Merion Džepngetič s 8:52,37 minuta, dok je bronzana medalja otišla u ruke još jedne Etiopljanke, Marte Alemajo, koja je ostvarila vreme od 8:53,64.
 
Ovaj rezultat predstavlja veliki uspeh za mladu Novopazarku, koja se na svetskoj sceni etablirala kao jedna od najperspektivnijih atletičarki iz Srbije. Njen nastup u Limi svakako će biti motivacija za dalji rad i usavršavanje, s obzirom na to da je pred njom još mnogo prilika za dokazivanje u atletskim vodama. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VEST KOJU PIKSI NE ŽELI DA ČUJE: Još jedan fudbaler propušta utakmice Lige nacija?