MARATON ZA DEČJU RADOST: U gradu na Ibru posle 30 godina održana ulična atletska trka

G. ĆIROVIĆ

01. 09. 2024. u 14:06

Pod nazivom „Trka Kraljeva – trka za dečju radost“ u gradu na Ibru je posle tačno tri decenije ponovo održana ulična atletska trka.

МАРАТОН ЗА ДЕЧЈУ РАДОСТ: У граду на Ибру после 30 година одржана улична атлетска трка

G.Šljivić

U organizaciji Atletskog kluba Kraljevo, ovdašnjeg Sportskog saveza i uz podršku lokalne samouprave, u trkama na 5.000 i 10.000 metara gradskim ulicama ovom prilikom učestvovalo je 400 takmičara iz Srbije, Crne Gore, Severne Makedonije, Kenije, Rumunije i Turske, među kojima je bilo profesionalnih atletičara i sportista poput naše poznate maratonke Olivere Jevtić, kao i veliki broj rekrativaca i zaljubljenika u sport.

G.Šljivić

Olivera Jevtć

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Svi učesnici su ujedno i pobednici, ali je još važnije da trka ima humanitarni karakter – kaže Sanja Žirevac, jedna od organizatora trke. - Deo prihoda od uplaćene kotizacije namenjen je Dečjem selu u Kraljevu koje punih 20 godina pruža podršku socijalno ugroženim mladima, deci i porodici.

G.Šljivić

 

U trci na 10.000 metara u ženskoj konkurenciji suvereno je pobedila Olivera Jevtić, dok je kod muškaraca ubedljivo prvi kroz cilj prošao Kenijac Stenli Kipruto. U kraćoj, trci na 5.000 metara, pobedili su Dušan Đurđanović i Bojana Kaličanin.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

G.Šljivić

Stenli Kipruto

Prema rečima gradonačelnika Kraljeva dr Predraga Terzića, ova trka trebalo bi da postane tradicionalna i uvrsti se na dugačak spisak međunarodnih sportskih manifestacija koje se uspešno organizuju u gradu na Ibru.

G.Šljivić

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Novak Đoković ovo nije doživeo sedam godina