POBEDA POSLE 1.043 DANA! Veliki povratak Marka Markeza i slavlje posle čak tri godine na Velikoj nagradi Aragona u Moto GP

S.Rajić

01. 09. 2024. u 18:09

TRIJUMF posle čak 1.043 dana! Sanjao je veliki povratak Mark Markez i to je konačno dočekao na Velikoj nagradi Aragona. Poslednji put kada je imao prilike da se raduje bilo je još 2021, na VN Emilije Romanje.

ПОБЕДА ПОСЛЕ 1.043 ДАНА!  Велики повратак Марка Маркеза и славље после чак три године на Великој награди Арагона у Мото ГП

Foto: EPA-EFE/JAVIER CEBOLLADA

Španski motociklista, šestostruki prvak najjače klase imao je savršen vikend, jer je dan ranije pobedio u sprint trci. Domaću publiku nije obradovao samo 31-godišnjak, nego i Horhe Martin i Pedro Akosta drugom i trećom pozicijom, kompletiravši svešpanski podijum.

- Neverovatna trka, sjajno je pobediti pred domaćom publikom. Nije bilo lako, jer kada imate prednost morate da zadržite pun fokus. Poslednjih deset krugova bio sam ekstremno koncentrisan. Odlično sam držao odstojanje u odnosu na rivale, a imao imao sam i malo tempa u rezervi, za slučaj da se stvari zakomplikuju - poručio je sa ogromnim osmehom Markez.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Do 86. pobedničkog šampanjca stigao je vodeći od starta do kraja trke. Lider u prvenstvu i dvostruki prvak Frančesko Banjaja imao je očajan početak, jer je sa trećeg pao na šesto mesto. Košmaran je bio i kraj. Italijan je imao incident i sudar sa Aleksom Markezom, šest krugova pre kraja, na sreću prošao je bez posledica.

Time je bitka za krunu dobila novu notu. Martin je drugom pozicijom iskoristio povoljnu okolnost da se odlepi u šampionatu. Međutim, Markez je sada stidljivo istakao kandidaturu da se uz povoljan razvoj situacije umeša i bori za sedmi trofej u najjačoj klasi.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Naredna trka u Moto GP šampionatu biće vožena 8. septembra, za Veliku nagradu San Marina.

Vozači

H. Martin 299

F. Banjaja 276

M. Markez 229

E. Bastijanini 228

P. Akosta 148

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EVO KADA NAS KONAČNO ČEKA ZAHLAĐENJE: Meteorolog Ristić za Novosti dao prognozu, ovakav septembar se ne pamti