"NEVEROVATAN OSEĆAJ!" Na kultnoj stazi Monca vozač Ferarija Šarl Lekler odneo trijumf u šampionatu Formule 1 i jedva dolazi sebi

S.Rajić

01. 09. 2024. u 17:58

TIFOZI su u ekstazi! Ferari je odbranio domaće tle, kultna staza "Monca" bila je obojena u crveno, a da strastveni navijači imaju mnogo razloga za radost obezbedio im je ljubimac Šarl Lekler, stigavši do sedme pobede u karijeri, na VN Italije u šampionatu Formule 1.

НЕВЕРОВАТАН ОСЕЋАЈ!  На култној стази Монца возач Ферарија Шарл Леклер однео тријумф у шампионату Формуле 1 и једва долази себи

FOTO: Tanjug/AP

Princ Monaka postao je kralj Italije, pošto je drugi put u karijeri podigao trofej na kultnoj "kraljici brzine" (prethodno je bio prvi 2020). To je uspeo, pre svega, maestralnom vožnjom i sa jednim zaustavljanjem manje uspeo da obuzda dvojac Meklarena - Oskara Pjastrija i Landa Norisa, koji su se našli na drugom i trećem mestu.

- Neverovatan osećaj. Mislio sam da će prva pobeda zauvek ostati upamćena. Jer, mislio sam da ukoliko mi se ukaže prilike da još neki put pobedim, da neće imati isti ukus. Međutim, poslednjih nekoliko krugova je bilo specijalno baš kao i pre pet godina. Monako i Monca su trke na kojima želim da pobeđujem svake sezone, a ove sam u tome i uspeo. Neverovatno je - jedva je obuzdavao emocije Lekler.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Da bi razgalio publiku morao je da zajedno sa timom da razmišlja na drugačiji način. S jednim stjanjem manje, poslednjih desetak krugova bilo je puko preživljavanje i konstanto merenje zaostatka za Meklarenovim asovima Pjastijem i Norisom, koji su na novijim gumama jurišali "kao metak". Ipak, za pobedu im je nedostajala jedino kilometraža, jer je Šarl sa tek 2,6 sekundi prednosti "ulovio" kariranu zastavicu u odnosu na drugoplasiranog.

Tako je Noris propustio lepu priliku da se dodatno približi Feršapenu u prvenstvu. Holanđanin je trku završio tek na šestoj poziciji, bez ikakvih većih prilika da se umeša u borbu za postolje. Međutim, njegov tim Red Bul je u ozbiljnom problemu, pošto deluje da će već za dve sedmice u Bakuu, na VN Azerbejdžana, možda izgbiti prvo mesto u konkurenciji konstruktora od Meklarena.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Vozači

M. Feršaten 303

L. Noris 241

Š. Lekler 217

O. Pjastri 197

K. Sainc 184

Timovi

Red Bul 446

Meklaren 438

Ferari 407

Mercedes 292

Aston Martin 74

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Novak Đoković ovo nije doživeo sedam godina