SKANDAL U ISTOČNOM SARAJEVU: U dvorani "Srbija" intonirana himna lažne države Kosovo (VIDEO)

Александар Илић
Aleksandar Ilić

01. 09. 2024. u 23:34

NA Balkanskom prvenstvu u Džudou učestvuje oko 150 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije, tzv. Kosova, Severne Makedonije, Bugarske, Rumunije, Grčke, Turske i Moldavije, a upravo je zbog učešća lažene države Kosovo od istog odustala Srbija.

СКАНДАЛ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ: У дворани Србија интонирана химна лажне државе Косово (ВИДЕО)

ILUSTRACIJA FOTO: Printskrin/Tviter

Seniorsko prvenstvo Balkana u džudou održava se pod pokroviteljstvom Grada Istočno Sarajevo i Džudo saveza Republike Srpske, dok je tehnički organizator Džudo klub Famos.

Posebne zahvalnice za razvoj sporta ovom prilikom dobili su gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić (SNSD) i poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, koji su pobednicima među kojima su bili i džudisti tzv. Kosova.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Kako je intonirana himna Kosova u dvorani "Srbija" na Trgu "Srbija"u Istočnom Sarajevu pogledajte ispod:

Treba podsetiti da BiH nije priznala tzv. Kosovo, jer se tome protivi Republika Srpska.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Inače, ovo je prvi put da se na prostoru Republike Srpske zvanično čula himna lažne države Kosova.

REAKCIJA DžUDO SAVEZA SRPSKE

Zbog svega toga saopštenjem se oglasio i Džudo savez Republike Srpske, a mi ga prenosimo  u celosti. 

- S obzirom da je glavni problem na održanom prvenstvu Balkana za seniore intonacija himne i učestvovanje reprezentacije (tzv.) Kosova dužni smo dati pojašnjenje javnosti. (Tzv.) Kosovo je stalna članica Evropske, Svetske džudo federacije kao i Međunarodnog Olimpijskog komiteta i kao takvi stekli su pravo učešća na svim takmičenjima u organizaciji gore navedenih institucija. Organizator Međunarodnog takmičenja dužan je da se strogo pridržava pravila koje je naložila Evropska i Svetska džudo federacija. Ukoliko se prekrši pavilo od strane navedenih institucija organizator takmičenja kao i savez suočiće se sa rigoroznom kaznom koja može biti i isključenje iz Evropske i Svetske džudo federacije što bi bilo pogubno za sport i sportiste Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Džudo savez Republike Srpske i Bosne i Hercegovine upoznaće Evropsku i Svetsku džudo federaciju i tražiti da se incijatori svih negativnosti na prvenstvu Balkana za koje imamo dokaze sankcionišu jer su naneli nemerljivu štetu najuspiješnijem sportu Republike Srpske i Bosne i Hercegovine", stoji u saopštenju.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ NE VERUJE ŠTA GA JE SNAŠLO Završni masters visi o koncu?!