SJAJNO! Odbojkaši Srbije idu na Svetsko prvenstvo iako to nisu obezbedili ni na šampionatu planete, ni na prvenstvima Evrope

Novosti online

03. 09. 2024. u 12:14

Svetska odbojkaška federacija, FIVB, objavila je spisak reprezentacija učesnica na 21. prvenstvu sveta u konkurenciji odbojkaša, koje će se odigrati od 12. do 28. septembra na Filipinima. I, među učesnicima je i - Srbija.

СЈАЈНО! Одбојкаши Србије иду на Светско првенство иако то нису обезбедили ни на шампионату планете, ни на првенствима Европе

FOTO: CEV

Na osnovu odluka Saveta i Administrativnog borda FIVB iz novembra prošle godine, plasman na Svetsko prvenstvo 2025 ostvarili su:

Filipini - domaćin prvenstva, zatim Italija - aktuelni svetski prvak, po tri reprezentacije sa kontinentalnih šampionata 2023 i to: Poljska, Slovenija i Francuska (umesto drugoplasirane Italije) iz Evrope (CEV), SAD, Kanada i Kuba iz Severne i Srednje Amerike (NORCECA), Argentina, Brazil i Kolumbija iz Južne Amerike (CSV), Japan, Iran i Katar iz Azije (AVC) i Egipat, Alžir i Libija iz Afrike (CAVB), kao i 15 reprezentacija sa FIVB rang-liste.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--


A upravo tako su stekli pravo i naši odbojkaši da učestvuju na šampionatu planete.
Uz njih još i Nemačka, Holandija, Ukrajina, Belgija, Turska, Češka, Bugarska, Portugalija, Finska, Tunis, Kina, Rumunija, Čile i Južna Koreja.

Žreb za ovo Svetsko prvenstvo obaviće se u Manili, u subotu, 14. septembra, od 13.30 časova po našem, srednjoevropskom vremenu.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Na šampionatu će igrati 32 reprezentacije podeljene u osam četvoročlanih grupa.

Reprezentacije će u grupe na Svetskom prvenstvu biti svrstane na osnovu rang-liste FIVB.

Posle tri odigrana meča, plasman u osminu finala izboriće po dve selekcije iz svake grupe, a zatim će se igrati četvrtfinala, polufinala, meč za treće mesto i finale.

Svetski prvak će za 17 dana takmičenja odigrati sedam utakmica.

Svetska prvenstva će se igrati svake neparne godine (2027, 2029...).

---

Ako vas sport zanima, pratite sve najvažnije ali i najzanimljivije vesti o njemu na sportskim stranicama "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Neviđeni detalji sa dočeka srpskih olimpijaca u Beogradu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GLADNI I ŽEDNI PREVOZILI PET TONA KOKAINA: Detalji optužnice u Beogradu protiv 20 pripadnika Balkanskog kartela