ZVANIČNO JE! Beograd kandidat za domaćina Evropskog prvenstva u Atletici 2028. godine

Novosti online

06. 09. 2024. u 16:01

Evropska atletika (EA) je danas potvrdila da je Beograd postao zvanično kandidat za organizaciju najvećeg atletskog takmičenja na Starom kontinentu - Evropskog prvenstva u atletici 2028. godine! Ova vest dolazi kao rezultat višegodišnjeg uspeha i besprekornog rada Srpskog atletskog saveza u organizaciji međunarodnih takmičenja, čime je Srbija dobila ogromno poverenje Evropske atletike.

ЗВАНИЧНО ЈЕ! Београд кандидат за домаћина Европског првенства у Атлетици 2028. године

FOTO: SAS

Ovaj podvig ne bi bio moguć bez ogromne podrške Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, koji je pružao konstantnu podršku razvoju srpske atletike tokom prethodnih godina. Njegova vizija i odlučnost da Srbija bude domaćin najvećih sportskih događaja odigrali su ključnu ulogu u ovom procesu. Bez predsednika Vučića i njegove podrške, organizacija ovako velikog sportskog događaja ne bi bila moguća, saopšteno je iz Srpskog atletskog saveza. 

Konkurencija za domaćinstvo je snažna, jer je poljski grad Silesia, poznat po Nacionalnom atletskom stadionu koji redovno ugosti takmičenja Dijamantske lige i koji je već bio domaćin Evropskog timskog prvenstva, glavni protivkandidat. Ipak, Beograd ne odstupa od svojih ambicija, s obzirom na dosadašnje uspehe u organizaciji vrhunskih atletskih događaja poput Evropskog dvoranskog prvenstva 2017. godine i Svetskog dvoranskog prvenstva 2022. godine, kao i Svetskog prvenstva u krosu 2024. godine.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Srpskom atletskom savezu predstoji serija sastanaka i poseta s predstavnicima Evropske atletike, gde će se detaljno razmotriti svi zahtevi koji moraju biti ispunjeni za organizaciju ovog sportskog spektakla. Najveći izazov biće izgradnja nacionalnog atletskog stadiona po najvišim evropskim i svetskim standardima, koji će obuhvatiti sav neophodan prateći sadržaj za atletska takmičenja najvišeg ranga.

Ova kandidatura je istorijska šansa za srpski sport da se pozicionira na mapi najvećih atletskih događaja u svetu i prilika da Beograd postane epicentar Evropske atletike 2028. godine!

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Srbija spremna za veliki izazov - put ka vrhu evropske atletike je pred nama!

BONUS VIDEO: Doček Alekse Avramovića, Marka Marinovića i Feđe Sretenovića na trgu u Čačku 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POKAZAO ISKLESANE TRBUŠNJAKE U ŠESTOJ DECENIJI: Holivudski glumac zadao domaći zadatak i mnogo mlađim muškarcima (FOTO)