DOSAD NAJVEĆE OTKRIĆE O STANJU LEGENDARNOG ŠUMIJA! Evo kako je Mihael Šumaher sada i zašto se u terapiji koristi vožnja automobilom

Novosti online

09. 09. 2024. u 21:00

MIHAEL Šumaher je pre skoro 11 godina doživeo veliku nesreću, a u javnost je sada isplivao jedan detalji koji je obradovao sve poklonike čuvenog "Šumija".

ДОСАД НАЈВЕЋЕ ОТКРИЋЕ О СТАЊУ ЛЕГЕНДАРНОГ ШУМИЈА! Ево како је Михаел Шумахер сада и зашто се у терапији користи вожња аутомобилом

Foto: EPA

Podsetimo, Mihael Šumaher je teško povređen 29. decembra 2013. nakon pada na skijanju na francuskim Alpima.

Tada je upao u komu, usled ozbiljnih povreda glave, a onda je hitno prebačen u bolnicu. Posle tamošnjeg ukazivanja osnovne pomoći, potom je prevežen u porodičnu vilu gde se, daleko od očiju javnosti, leči a da niko, zapravo, ne zna u kom je tačno stanju. 

Ali, vesti o njemu uspevaju da dođu do javnosti. 

Do ove sedmice poslednju od njih "lansirao" je Šumijev brat, Ralf. I, nije bila nimalo lepa.

Mihael Šumaher / Foto: EPA/DIEGO A

- Nažalost, Mihael neće nikada u potpunosti da se oporavi. Nikada više neće moći da živi život kao nekada, iako je medicina veoma napredovala - započeo je mlađi brat slavnog vozača na godišnjicu tragedije, pa, zastavši na kratko, nastavio:

- Nedostaje mi onaj stari Mihael... Život ponekad nije fer. Eto, Mihael je često imao sreće u životu, ali dogodio se onaj tragični incident...

Međutim, stvari se, ipak, popravljaju.

U kakvom je, zapravo, stanju Mihael Šumaher?

Poznati nemački dnevni list "Bild" je otkrio najkonkretnije detalje vezane uz njegovu dosadašnju rehabilitaciju.

Naime, taj medij piše da se Šumaher u sklopu rehabilitacije vozio u Mercedesu AMG. Svrha toga bila je stimulisanje mozga poznatim zvuucima, nakon što je Šumi proveo više od dve decenije trkajući se u Formuli 1 ili drugim kategorijama pre svog debija u "najbržem cirkusu na svetu (1991. na Velikoj nagradi Belgije).


Otkriveno je i da je za njega angažovano čak 15 lekara, masera i asistenata kako bi mu pružili najbolju negu 24 sata dnevno.

A onda i - najnovija vest o Šumiju:

Mihael Šumaher / Foto: EPA

"Legendarni pilot Formule 1 Mihael Šumaher može da sedi za stolom, otkrio je nedavno nekadašnji F1 vozač i bivši timski kolega slavnog Nemca, Džoni Herbert", piše "Slobodna Dalmacija.

Tome se dodaje i sledeće:

"Stanje Šumahera, koji je uveden u veštačku komu i bio na nekoliko operacija nakon pada na skijanju, od tada je obavijeno velom misterije, a informacije uglavnom dolaze na kapaljku. Međutim, u razgovoru za britanski medij, Herbert je naveo je kako šampion Formule 1 može konačno samostalno da sedi, što je sigurno razveselilo sve njegove navijače".

BONUS VIDEO: Brzo voze i dobro zarađuju - Da li je šamion Formule 1 prvi i po plati?

 

Pratite Novosti sport na Fejsbuku

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BRIGA O DECI NA PRVOM MESTU: Meridian fodacija donirala klima uređaje Univerzitetskoj klinici u Tiršovoj