UŽICE DOČEKALO SREBRNOG PARAOLIMPIJCA: Dvostruka pobeda Nebojše Đurića (FOTO)

N. J.

11. 09. 2024. u 09:10

Brojni sugrađani, porodica i prijatelji, dočekali su u užičkom naselju Pora paraolimpijca i osvajača srebrne medalje na Paraolimpijskim igrama u Parizu Nebojšu Đurića i njegovog trenera Miloša Zarića. Zastave, trubači i vatromet obeležili su slavlje, nakon što je sportisti iz grada na Đetinji nepravedno oduzeto, a zatim i vraćeno odličje sa najprestižnijeg takmičenja.

УЖИЦЕ ДОЧЕКАЛО СРЕБРНОГ ПАРАОЛИМПИЈЦА: Двострука победа Небојше Ђурића (ФОТО)

N Janković

- Ovu medalju čekamo već deset godina, hvala Bogu za sve i što mi je dao priliku da usrećim svoj grad i državu. Srećan sam i ponosan na sebe i svog trenera što smo doneli prvu paraolimpijsku medalju u grad - rekao je Đurić.

Podsetimo, srpski paraatletičar je srebro u bacanju kugle osvojio 30. avgusta na Paraolimpijskim igrama u Parizu, hicem od 11,98 metara. Medalja mu je potom oduzeta, zbog navodne nepravilnosti opreme koju je koristio. Posle žalbi Paraolimpijskog komiteta Srbije, medalja je vraćena, bez pravog objašnjenja o nepravdi koja je zadesila našeg atletičara. Posle optužbi, Đurić je odustao od takmičenja u bacanju diska.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Psihički nisam bio spreman za novi nastup, posle nepravde koja mi je naneta. Mislio sam samo kako da vratimo odličje koje smo zaslužili. Uspeli smo, to je dupla pobeda. Medalja je tu na ponos svih nas – dodao je Đurić.

Trener Miloš Zarić otkriva da su na takmičenje krenuli sa ciljem i željom da se domognu bronzane medalje.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Iznenadili smo, bacili smo najbolji rezultat koji smo mogli. Momenti dok se mi radujemo u sobi i kada nam javljaju da je medalja oduzeta, dotukli su nas, nismo ni jeli dok se nismo izborili da nam madalju vrate - istakao je Zarić.

Objašnjenje organizatora o propustu koji je bacio senku na takmičenje nikada nije stiglo.

- Nisu nam dali nikakvo obrazloženje još uvek, a mi smo podneli devet argumenata u našu korist, za sud u Lozani - podvukao je Zarić. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner ipak leti iz tenisa zbog dopinga?! Uopšte nije istekao rok, iako to mnogi tvrde!

RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner ipak "leti" iz tenisa zbog dopinga?! Uopšte nije istekao rok, iako to mnogi tvrde!

Teniski svet je potresla informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on saznao da je "uhvaćen na delu", a potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali. Kada je za to saznao čitav svet - već je bio oslobođen optužbi. Međutim, može biti da se nije izvukao kako se činilo na prvi pogled, a i kako su mnogi ovog utorka javili, tvrdeći "da je istekao rok da Svetska anti-dopign agencija (VADA) podnese žalbu". Rok uopšte nije istekao.

10. 09. 2024. u 17:54

Komentari (0)

OVE VREDNE SAVETE NEĆETE NAĆI NI NA JEDNOM KURSU