BEOGRAD SE POKAZAO U ODLIČNOM SVETLU: Uspešno završen prvi Ironman triatlon

Novosti online

16. 09. 2024. u 09:41

U Beogradu je danas održana prva IRONMAN trka koja je okupila 1.000 takmičara iz 60 država sveta.

БЕОГРАД СЕ ПОКАЗАО У ОДЛИЧНОМ СВЕТЛУ: Успешно завршен први Иронман триатлон

FOTO: Liveproduction

IRONMAN 70.3 Belgrade trka, spektakl koji nije viđen u istoriji Srbije postavio je srpsku prestonicu na međunarodnu mapu triatlona.

- Beograd je danas bio centar svetskog triatlona. Uprkos izuzetno teškim vremenskim uslovima, entuzijazma i dobre energije nije manjkalo i Srbija je dobila prve IRONMAN pobednike. Organizaciono veoma zahtevna trka, zahvaljujem Gradu Beogradu, svim partnerima i sponzorima na podršci i pomoći da danas sve protekne u najboljem redu. Naš prioritet je bezbednost takmičara i to smo ostvarili. S obzirom na vremenske prilike, oni su zaista svi zaslužili Ironman titulu, izjavio je Darko Savić, predsednik Upravnog odbora Ironman 70.3 Belgrade trke.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

FOTO: Liveproduction

U muškoj konkurenciji prvi je na cilj stigao, osvojivši slot za Svetsko prvenstvo u Marbelji, Gergo Nemet iz Mađarske sa rezultatom 4:03:06. Ubrzo nakon njega, kroz cilj je prošao i osvojio srebro i naslov vicešampiona Italijan Gabriel Grimaldi ostvarivši rezultat 4:12:33 minuta. Bronzana medalja pripala je predstavniku Poljske Pavelu Mitrusu koji je zabeležio rezultat 4:13:54 minuta. Među ženama istakle su se Malgorzata Granicka iz Poljske osvojivši prvo mesto sa rezultatom 4:40:45. Druga je bila Slovakinja Jana Kubkova (5:03:14), dok je bronza pripala Mariji Šinkevič (5:05:30).

IRONMAN 70.3 Belgrade trka predstavljala je i prvenstvo Srbije u triatlonu, te su se na pobedničko postoje popeli prvoplasirani Vladimir Danko (4:2:03) srebrni Nemanja Ristović (4:32:48) dok je bronzanu medalju osvojioBojan Đurić, director Ironman 70.3 Belgrade (4:36:48).

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

FOTO: Liveproduction

Posebnu pažnju privukle su triatlonke. Pobednički duh nije manjkao Nini Turković koja je osvojila zlatnu medalju ostvarivši rezultat 5:27:52 minuta. Srebrno postolje pripalo je Mirjani Ranković sa ostvarenim vremenom 5:30:56 minuta, dok je bronza otišla u ruke Nataliji Simonovoj za rezultat 5:36:48 minuta.

Organizatori su posebno ponosni što je trka protekla u najboljem redu, bez povreda i incidenata na stazi, uz ogromno zadovoljstvo takmičara, s obzirom na otežane vremenske uslove i da je bezbednost učesnika i posetilaca prioritet i najveća pažnja je posvećena tom aspektu.

Triatlon, olimpijski i najbrže rastući sport na svetu ovog septembra u Beogradu je dobio novu trku, iz kalendara prestižnog međunarodnog takmičenja IRONMAN. Sporazum o organizaciji prvog srpskog IRONMAN-a potpisali su Darko Savić, predsednik Sportskog udruženja 11TRI i Henrik Brovel, regionalni direktor Ironman Europe.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JELENA ĐOKOVIĆ ŠOKIRALA SVET: Novakova žena videla šta je učinio Janik Siner i uradila - ovo! (FOTO)

JELENA ĐOKOVIĆ ŠOKIRALA SVET: Novakova žena videla šta je učinio Janik Siner i uradila - ovo! (FOTO)

Teniski svet je uzdrmala informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on saznao da je "uhvaćen", potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali, a to je saznao čitav svet - tek kada je oslobođen optužbi. Međutim, to nije jedina stvar koja je iznervirala mnoge. Ali, sve njih, iznervirane - oduševila je, niko drugi do, Jelena Đoković.

16. 09. 2024. u 19:32

Komentari (0)

PIKSI, GLEDAŠ LI? Dok se Srbija muči sa realizacijom, Joveljić rešeta u Americi (VIDEO)