VELIKI USPEH: Almir Memić i Sara Ćirković najbolji na Prvenstvu Srbije

Novosti online

16. 09. 2024. u 21:30

Pojedinačno prvenstvo Srbije koje je okupilo 134 boksera iz 57 klubova završeno je sjajnim finalima u kojima smo videli puno kvalitetnih mečeva i herojskih izdanja aktera u ringu.

ВЕЛИКИ УСПЕХ: Алмир Мемић и Сара Ћирковић најбољи на Првенству Србије

FOTO TANJUG/ BS SRBIJE/ nr

Finalni mečevi održani su u nedelju u Sportskom centru Žarkovo u Beogradu i apsolutno su opravdali sva očekivanja i oduševili posetioce.

Sara Ćirković (Obilić Zvornik) i Almir Memić (BK Mix) najbolji su bokseri pojedinačnog šampionata Srbije, koje je održano u SC Žarkovo, uz učešće 137 takmičara iz 57 klubova.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

FOTO TANJUG/ BS SRBIJE/ nr

Ćirković je u finalu kategorije do 54 kg savladala Kristinu Marković, a Memić je u kategoriji do 75 kg bio bolji od Danijela Filipovića iz Loznice.

Veliki povratak ostvarila je Jelena Janićijević, prva srpska bokserka sa evropskom medaljom, koja je u finalu kategorije do 63 kg savladala aktuelnu evropsku šampionku Kristinu Kuluhovu.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Pehar za najboljeg tehničara odneo je Nazif Sejdi koji je ubedljivim rezultatom 5:0 savladao Radovana Gligića (BK Voždovac). Nagrada za najbolji muški par pripala je Ahmedu Mavriću (BK Novi Pazar) i Andriji Bursaću (BK Crvena zvezda), koji su ukrstili rukavice u meču do 80kg. Pobedu je odneo Mavrić jednoglasnom odlukom sudija.

Za najbolju tehničarku izabrana je Natalija Šadrina (BK Obilić), koja je u meču do 57kg savladala Sanju Marković (BK Naissus) nakon prekida u drugoj rundi. Pehar za najborbeniji ženski par je pripao Mileni Matović (BK Železnik) i Anastasiji Lukajić (BK Obilić). Njih dve su odmerile snage u meču do 70kg, a pobedu je odnela Milena Matović nakon jednoglasne odluke sudija. BK Obilić (Zvornik) je proglašen za najbolji klub u ukupnom plasmanu.

FOTO TANJUG/ BS SRBIJE/ nr

Za najbolji klub u muškoj konkurenciji je proglašen BK Novi Pazar, dok je najbolji tim u ženskoj BK Obilić iz Zvornika.

- Meč je bio veoma zanimljiv. Srećna sam što sam postala državna prvakinja u svojoj kategoriji i što sam još jedom osigurala mesto u reprezentaciji. Cilj nam je bio i da naš tim Obilić bude najbolji na ovom prvenstvu. Nema stajnja nakon ovog takmičenja, sledi mala pauza i potom spremanje za naredne izazove. Uskoro krećemo sa pripremama za Svetsko prvenstvo koje će biti održano na proleće u Nišu - istakla je Sara Ćirković.

- Utisci su sjajni, od samog početka sam bila samouverena i puna energije. Naravno, uvek postoji taj rizik od samog ishoda meča, ali uspela sam da prebrodim sve moguće prepreke. Srećna sam što sam donela svom klubu zlatnu medalju -  rekla je Milena Matović.

Direktor Bokserskog Saveza Srbije Mane Marčeta izrazio je zadovoljstvo organizacijom i kvalitetom finala.

- Imali smo priliku da vidimo sjajne borbe i možemo biti i više nego zadovoljni. Veliki kvalitet svih boksera i bokserki je još jedna potvrda da boks u Srbiji napreduje i stvara nove šampione - rekao je Marčeta.

BONUS VIDEO Zlato za Srbiju na Svetskom prvenstvu za mlade kik boksere

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JELENA ĐOKOVIĆ ŠOKIRALA SVET: Novakova žena videla šta je učinio Janik Siner i uradila - ovo! (FOTO)

JELENA ĐOKOVIĆ ŠOKIRALA SVET: Novakova žena videla šta je učinio Janik Siner i uradila - ovo! (FOTO)

Teniski svet je uzdrmala informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on saznao da je "uhvaćen", potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali, a to je saznao čitav svet - tek kada je oslobođen optužbi. Međutim, to nije jedina stvar koja je iznervirala mnoge. Ali, sve njih, iznervirane - oduševila je, niko drugi do, Jelena Đoković.

16. 09. 2024. u 19:32

Komentari (0)

SKANDALOZNO! VLADIKA GRIGORIJE SE PERFIDNO PRIBLIŽAVA KATOLICIZMU: Nakon služenja mise poziva da žene budu sveštenici