ŠKOLARIJADA STIŽE NA PLANINSKU LEPOTICU: Zlatibor će u aprilu 2025. biti centar svetskog školskog sporta

Александар Илић
Aleksandar Ilić

18. 09. 2024. u 17:44

Zlatibor će naredne godine biti centar sveta u školskom sportu! Popularna „Školarijada“ održaće se u aprilu 2025. na Zlatiboru i okolnim mestima, gde će se okupiti više od 6.000 učenika, školaraca sportista, uzrasta do 15 godina, dečaka i devojčica.

ШКОЛАРИЈАДА СТИЖЕ НА ПЛАНИНСКУ ЛЕПОТИЦУ: Златибор ће у априлу 2025. бити центар светског школског спорта

FOTO: SŠSS

Tim povodom predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović upriličio je prijem za delegaciju svetskog i srpskog školskog sporta.

- Raduje poseta predsednika Svetske federacije školskog sporta Lorana Petrinke, predsednika Saveza za školski sport Srbije Željka Tanaskovića, direktora međunarodnih događaja ISF Uroša Savića i generalnog sekretara Beogradske asocijacije za školski sport Slobodana Đurića opštini Čajetina. Zlatibor je destinacija koju sportisti obožavaju. A veoma mi je drago što ćemo mi biti domaćini sportskom događaju, sa najviše učesnika, u celoj Evropi  naredne godine – poručio je Milan Stamatović.

Po završetku sastanka direktor Turističko rekreativnog centra Nikola Novaković sa gostima je posetio prelepu dvoranu na Zlatiboru, u kojoj će po planu biti održano nekoliko sportskih disciplina. 

Nedavno smo u Parizu, u toku Olimpijskih igara, u prisustvu ministra sporta Zorana Gajića, potpisali pismo o namerama o ovom velikom događaju. Sada je usledila poseta Zlatiboru. Predsednik ISF je zaista bio zadovoljan kada je video sjajnu sportsku infrastrukturu i smeštajne kapacitete. Očekujemo preko 6.000 učesnika. I jako je bitno da će se takmičenja uz Čajetinu i Zlatibor održati i u Užicu i Požegi, a u zavisnosti od konačnog broja prijavljenih možda čak i u Arilju i Priboju. To su zaista lepe stvari za ovaj region. I naravno na kraju ističem da mladi strani sportisti vole da dolaze u Srbiju. Mi itekako obraćamo pažnju na odrastanje dece. A najbolja oblast koja može da usmeri decu da žive zdravo, to je sport – poručio je Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije. - Sada nam predstoji da odradimo zakonske procedure i dobijemo potrebne saglasnosti za održavanje međunarodnog takmičenja i da te odluke idu na Vladu Srbije.

Plan održavanja takmičenja je od 4. do 14. Aprila. Mladi će se takmičiti u čak 22 sporta i tri para sporta.

BONUS VIDEO: Ivana Vuleta nakon svetskog zlata 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! "Novosti" otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je pismo, kao svoju odbranu, poslao nadležnim sportskim vlastima kada su otvorili istragu protiv njega.

18. 09. 2024. u 16:24

Komentari (0)

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio