MAJDOV PROGOVORIO: Počelo je od LGBT zastava, a ako mi braniš da se krstim, ne igram po tim pravilima

Novosti online

06. 10. 2024. u 11:34

Džudista Nemanja Majdov iz Istočnog Sarajeva, šampion sveta i Evrope, rekao je da mu je važnije od trenutne suspenzije da se bori za pravo na iskazivanje verskih osećanja i navodi da kao hrišćanin ne može da ne reaguje na nepravdu poput ove. izazvano na Olimpijadi u Parizu, kada se prekrstio pre meča i dobio je pet meseci zabranu učešća na turnirima.

МАЈДОВ ПРОГОВОРИО: Почело је од ЛГБТ застава, а ако ми браниш да се крстим, не играм по тим правилима

Foto: Profimedia

- Mnogo sportista deli mišljenje sa mnom, ali, nažalost, zavise od nekoga. Plaše se sankcija. Ako sada kažem da ne smem da se prekrstim da bih dobio medalju, onda na to neću pristati. Bog mi je dao mnogo. Smatram to svojevrsnim testom, da vidimo kakvi smo ljudi - rekao je Majdov u podkastu Srne.

On smatra da je sve bilo unapred isplanirano, s obzirom na to da je najuspešniji Srbin u ovom sportu, jer je svetski i evropski šampion, što je do sada uspelo samo trojici džudista.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

– Ono što nisam želeo da prihvatim i, uopšte, ono što moj karakter i naš srpski narod ne mogu da prihvate je da igramo po njihovim pravilima. Njihovo pravilo da ja kao pravoslavni hrišćanin ne smem da se prekrstim, to nikada neću prihvatiti – rekao je Majdov.

On je ocenio da je na sceni progon hrišćana, što se moglo videti i na otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, kada su, kako kaže, predstavljene vrednosti koje treba da budu sramota, a ne ponos.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

- Počelo je sa LGBT zastavama. To su neke od stvari protiv kojih sam. Pusti te ljude da rade šta hoćeš, ali nemoj da namećeš meni. To su neke zapadne vrednosti koje dolaze, koje su potpuno protiv mog razmišljanja i hrišćanstva – istakao je Majdov.

Podrška porodice, istrajnost i istrajnost su ključni za uspeh

Majdov kaže da mu je podrška porodice, roditelja Ljubiše i Biljane, kao i brata Stefana, bila glavna podrška u karijeri i dodaje da je iza njih 25 godina mukotrpnog rada i truda.

- Hvala Bogu, sve smo uspeli da uradimo. Kroz neki naš fanatizam, kroz naš 25 godina truda, rada, prepreka i te stvari. Imam dva sina – Lazara i Vasilija, kao i Anju, koji su mi podrška i preuzeli su dosta obaveza da nastavimo ovim putem, kaže Majdov.

On navodi da bez istrajnosti i discipline nema uspeha i da je porodica ta koja pravi balans i navodi pojedinca na pravi put.

- Ko kaže da sam može nešto, ne može. Čovek ne može ništa sam i mora imati podršku porodice. Nikada ne bih bio ono što jesam da nije bilo njih. Morate imati blagoslov i da uz Božiju pomoć postignete uspeh – rekao je Majdov.

On je rekao da je i poraz lekcija, a da brzina kojom se sportista vraća treninzima i priprema za naredni meč određuje šampiona.

- Vaš broj otkucaja srca mora da prelazi 200 svaki dan da podignete tone i tone tereta da biste bili konkurentni, da biste se borili za vrh. Zato nisu svi šampioni. Zato ne može biti sto svetskih šampiona. Zato je šampion postao onaj koji najviše radi, ko je najviše patio i koji je najbrže mogao da se resetuje. Disciplina te drži - rekao je Majdov.

BONUS VIDEO: Geri Lineker: Džud Belingem je pravi vođa, napravio je sjajan potez

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (2)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)