SRBIJA DOBILA NOVA PRIZNANJA: Srbi na važnim mestima u velikoj sportskoj organizaciji

Novosti online

15. 10. 2024. u 16:05

Evropska odbojkaška konfederacija objavila je novi sastav Komisija CEV do 2028 - a Srbija ima prilično razloga za zadovoljstvo.

СРБИЈА ДОБИЛА НОВА ПРИЗНАЊА: Срби на важним местима у великој спортској организацији

FOTO: OSS

Odbojkaški savez Srbije će predstavljati Bojana Bogićević Dukić, koordinator za odbojku na pesku OSS: ona je postala član Komisije za taj sport pri CEV, zatim Goran Gradinski, predsednik UOSS - sada i član Sudijske komisije CEV, te Danilo Mrđa, direktor takmičenja OSS, koji je postao član Takmičarske komisije CEV (nova komisija umesto Sportsko – organizacione i Komisije za Evropske kupove).

Sa druge strane, Vuk Karanović iz Severne Makedonije, dosadašnji rukovodilac odeljenja za razvoj odbojke CEV, imenovan je za izvršnog direktora Evropske odbojkaške konfederacije, umesto Torstena Endresa.

Članovi Izvršnog odbora Evropske odbojkaške konfederacije su Roko Sikirić, predsednik CEV, Ivan Knežević, generalni sekretar OSS i prvi potpredsednik CEV, Erik Tongi iz Francuske, drugi potpredsednik, Gi Žuvet iz Belgije, potpredsednik i blagajnik, Leonel Salgeiro iz Portugalije, potpredsednik zadužen za administrativne poslove, Kloda Nik Kana iz Irske, Marek Rojko iz Slovačke, Metod Ropret iz Slovenije i Anika Sjeberg iz Švedske, svi potpredsednici CEV.

Pored članova Izvršnog odbora, članovi Administrativnog Borda CEV su i Erik Adler iz Danske, Alisa Česneulevičute iz Litvanije, Margaret En Fleming iz Škotske, Ljubomir Ganev iz Bugarske, Džalil Džafarov iz Azerbejdžana, Petar Jovanovski iz Severne Makedonije, Ema Labrador iz Gibraltara, Marek Pakosta iz Češke, i Arturs Vitkovskis iz Letonije.

Đula Mešter, predsednik OSS, biće član Administrativnog Borda FIVB iz CEV.

Sve o sportu, i one najvažnije i one najzanimljivije vesti, pratite na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Neviđeni detalji sa dočeka srpskih olimpijaca u Beogradu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JEDNA OD TEMA DANA U RUSIJI: Ruski mediji o utakmici u Leskovcu i predsedniku Vučiću (FOTO)