ZORAN GAJIĆ: 'Borba protiv dopinga u sportu jedan od najvažnijih zadataka Ministarstva'

Filip Milošević

16. 10. 2024. u 19:39

Podržavao sam rad Antidoping agencije Srbije tokom čitave moje trenerske karijere, a sada kao ministar sporta, smatram da je to jedan od najvažnijih strateških zadataka Ministarstva, izjavio je danas ministar sporta Zoran Gajić u Beogradu na Samitu Centralno-istočno evropskih antidoping organizacija (CEEADS).

ЗОРАН ГАЈИЋ: Борба против допинга у спорту један од најважнијих задатака Министарства

Tanjug/AP

U Beogradu je danas otvoren Samit CEEADS kome su prisustvovali predstavnici iz 27 zemalja Centralne i Istočne Evrope.

- Glavna tema ovogodišnjeg Samita bila je predstojeće stupanje na snagu novog Svetskog antidoping kodeksa 2027. godine, kao i razmena najboljih praksi u cilju očuvanja čistog sporta. Poseban akcenat stavljen je na podizanje antidoping standarda u Centralnoj i Istočnoj Evropi, unapređenje saradnje među zemljama, i stvaranje nove dinamike u borbi protiv dopinga na regionalnom nivou - navodi se u saopštenju.

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

Gajić je naglasio da Srbija, iako mala zemlja, danas, sa novim rukovodstvom i političkim konsenzusom ide u korak sa svetom na svim poljima i da rezultati rada Antidoping agencije Srbije postaju dobar primer, koji se može slediti i u svim drugim oblastima. 

Srbija je aktivna potpisnica Međunarodne konvencije protiv dopinga u sportu od 2005. godine, i od tada je kontinuirano unapređivala svoje zakonodavstvo i uslove za uspešnu borbu protiv dopinga. Usvojeni su zakoni 2005. i 2014. godine, kao i izmene i dopune 2021. godine, koji regulišu saradnju sa međunarodnim organizacijama i obavezuju sve subjekte u sportu na pridržavanje svetskih antidoping standarda.

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

BONUS VIDEO: Novosti na stadionu Đuzepe Meaca dan pred meč Lige šampiona Inter - Zvezda

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

U KORAK SA SVETSKIM TRENDOVIMA UZ VELIKU PODRŠKU LOKALNOJ EKONOMIJI: Chips Way kompletirao najveći investicioni ciklus u svojoj istoriji