MISLI SE NA MLADE NA KOSOVU I METOHIJI: Ministarstvo organizuje sportsko-omladinske kampove

Novosti online

28. 10. 2024. u 20:20

ORGANIZACIJA sportsko-omladinskih kampova za mlade na Kosovu i Metohiji kreće sa realizacijom u nedeljama koje su pred nama. Ove kampove zajedno će organitovati Ministarstvo sporta i Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije.

МИСЛИ СЕ НА МЛАДЕ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Министарство организује спортско-омладинске кампове

FOTO: Ministarsvo sporta

Državni serketar u Ministarstvu sporta Marko Kešelj izrazio je razočaranje činjenicom da je položaj naših ljudi na Kosovu i Metohiji nezavidan, navodeći da su se dešavali napadi na naše ljude, između ostalog i sportske radnike, kao i njihovo oneomogućavanje da rade, što Ministarstvo sporta najoštrije osuđuje.

- Vlada i Ministarstvo sporta čvrsto stoje uz našu mladost na Kosovu i Metohiji i pružićemo svu podršku sportskim savezima, sportskim radnicima i sportistima u južnoj srpskoj pokrajini. Formirana je radna grupa u okviru Ministarstva sporta koja će u narednom periodu doneti niz odluka na planu poboljšanja njihovih uslova za bavljenje sportom. Sport je nešto što spaja ljude i tačka gde se mladi, ne samo takmiče, već i povezuju i druže, te on treba da služi za jačanje veza među ljudima – istakao je državni sekretar u Ministarstvu sporta Republike Srbije Marko Kešelj.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

Pomoćnica ministra turizma i omladine, Ivana Antonijević, istakla je da je Ministarstvo turizma i omladine 2023. godine podržalo opremanje devet kancelarija za mlade na teritoriji Kosova i Metohije, a organizovali su i obuke za koordinatore kancelarija za mlade i pružili podršku da ove institucije zažive.

- Organizovanjem četiri kampa u novembru mesecu 2024. u sportskom kompleksu Karataš želimo da damo priliku mladima sa Kosova i Metohije da provedu vreme u edukaciji i sportskim aktivnostima sa vršnjacima iz drugih delova Srbije. U okviru aktivnosti biće uključeno više od 500 mladih, koji će tada imati mogućnost i da učestvuju omladinskim aktivnostima, obiđu lokalne znamenitosti, a ovi turistički obilasci omogućiće im da upoznaju bogatu istoriju i prirodu Srbije – istakla je pomoćnica ministra turizma i omladine, Ivana Antonijević.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

I Ivana Antonijević i Kešelj istakli su takođe da će oba ministra, i ministar sporta Zoran Gajić, kao i ministar turizma i omladine Husein Memić, provesti po jedan dan sa mladima na kampu, gde će sve vreme biti prisutni i njihovi saradnici, čime šaljemo poruku da Vlada Republike Srbije stoji uz svoj narod i uz svoje mlade na Kosovu i Metohiji.

- Već više od dvadeset pet godina, Srbi na Kosovu i Metohiji žive u uslovima stalne napetosti, izloženi sistematskom nasilju, uzurpaciji imovine i ugrožavanju svojih osnovnih prava. Naša istorija nas uči da smo, uprkos brojnim nedaćama i iskušenjima, uvek uspevali da opstanemo i sačuvamo svoj identitet. U vremenu u kome nasilje i nepravda privremeno vladaju, ostaje nada da će se istina probiti i da će srpski narod ponovo moći da živi u miru i slobodi na svojoj zemlji. Teška vremena ne traju večno, i verujemo da će, kada se interesi velikih sila promene, Kosovo i Metohija ponovo biti mesto gde će Srbi moći da žive dostojanstveno, sa pravom na svoju veru, kulturu i nasleđe – zaknjučio je državni sekretar u Ministarstvu sporta Marko Kešelj.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BEZ MILOSTI POSLE NAJBRŽEG CRVENOG KARTONA U ISTORIJI: I klub mu okrenuo leđa (VIDEO)