PROBLEMI U MAĐARSKOJ: Dve osobe pozitivne na virus korona uoči trke

Beta

17. 07. 2020. u 20:24

UPRAVA Formule 1 i Međunarodna automobilska federacija (FIA) saopštili su danas da su protekle nedelje na testiranjima dve osobe bile pozitivne na virus korona, da su udaljene sa posla i da se nalaze u izolaciji.

ПРОБЛЕМИ У МАЂАРСКОЈ: Две особе позитивне на вирус корона уочи трке

Foto: Tanjug/Darko Bandic/Pool via AP

Takođe, otkriveni su i njihovi kontakti, koji su takođe u izolaciji, navodi se na sajtu Formule 1.

Takmičenje u Formuli 1 počelo je 5. jula u Austriji uz stroge mere kako bi se sprečilo širenje virusa korona , uključujući nošenje maski, održavanje distance i mali broj ljudi u ekipama. Trke se voze bez publike.

Svi koji prisustvuju trkama se testiraju pre putovanja i moraju da imaju negativan test pre nego što uđu na stazu. Oni se zatim testiraju na pet dana, a tokom trka to rade privatne medicinske ekipe.

Otkako je počela sezona obavljeno je gotovo 15.000 testova.

- FIA i Formula 1 potvrđuju da je između 10. i 16. jula obavljeno 4.997 testova na vozačima, ekipama i zaposlenima. Od njih, dve osobe su negativne. Te osobe nisu bile u Austriji, udaljene su sa posla i izolovane. Pronađeni su njihovi kontakti, koji su takođe izolovani - navodi se u saopštenju.

- Ove informacije dajemo u svrhu integriteta i transparentnosti takmičenja. Nećemo pružati posebne detalje o ekipama i pojedincima, a rezultati će biti objavljivani jednom nedeljno - dodaje se.

Veruje se da zaraženi ne rade ni za jednu ekipu i da nisu glavni u organizaciji trke, pa njihovi pozitivni rezultati neće uticati na takmičenje.

Sportski direktor Formule 1 Ros Bron nedavno je rekao da se moraju očekivati pozitivni rezultati i da je ključno da se na pravi način reaguje kako bi se smanjio uticaj virusa na takmičenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

START(AP)OVALA  JOŠ JEDNA UNIVERZUM AVANTURA: Projekat kompanije Mozzart bliži se velikom finalu