LEGENDARNI HRVAT STIGAO U CRNU GORU: Sukno novi trener Primorca iz Kotora

Beta

28. 07. 2020. u 23:51

NEKADAŠNjI hrvatski vaterpolista Sandro Sukno od danas je i zvanično trener Primorca iz Kotora.

ЛЕГЕНДАРНИ ХРВАТ СТИГАО У ЦРНУ ГОРУ: Сукно нови тренер Приморца из Котора

Foto: N.Paraušić

Sukno je nakon završetka igračke karijere bio pomoćnik selektora reprezentacije Hrvatske Ivice Tucka. U toj ulozi je odradio dva velika takmičenja, prošlogodišnje Svetsko prvenstvo i Evropsko prvenstvo u Budimpešti početkom 2020. godine.

Angažman u Primorcu biće njegov prvi samostalni posao, prenosi Hina.

Bivši najbolji igrač sveta, od ranije je bio prvi kandidat za trenera Primorca, a posao je završen nakon što je bivši kapiten crnogorske reprezentacije Mlađan Janović postao predsednik kluba, a njegov saigrač iz nacionalnog tima Antonio Petrović sportski direktor.

"Predvođeni Janovićem krećemo u ozbiljnu organizaciju, jer Primorac zaslužuje da se vrati na stare staze, kada je pre desetak godina bio i prvak Evrope. Mislim da su igrači jako talentovani, ali nažalost nisu imali uslove za rad, tako da primarno očekujemo skoro otvaranje bazena, kako bismo mogli da organizujemo celu strukturu kluba i krenuti s ozbiljnim radom", rekao je Sukno.

Čelnici kluba su, kako je rekao Janović, procenili da je Sukno pravi izbor, pre svega jer veruju da će uz ozbiljan i predan rad, dodatni stimulans mladoj ekipi biti i to što za trenera imaju vaterpolo legendu kakav je Sukno.

"Ovim potezom takođe pokazujemo i da smo odlučni u nameri da Primorac vratimo na staze uspeha. Svesni smo da nam predstoji dug put, ali i uvereni da upornim radom i ovakvim vaterpolo imenima možemo uspeti", rekao je Janović.

Sandro Sukno (30) je u karijeri, koju je prekinuo prošle godine zbog zdravstvenih problema, igrao za Jug, Primorje i Pro Reko. Najbolji igrač sveta je bio 2017, a sa hrvatskom reprezentacijom je osvojio 10 medalja sa velikih takmičenja, uključujući i olimpijsko zlato 2012. i srebro iz Rija 2016. godine.

Primorac iz Kotora, koji je osnovan 1922. godine, najveći uspeh u istoriji ostvario je 2009. godine kad je u Rijeci postao prvak Evrope pobedivši Pro Reko u finalu nakon produžetaka sa 8:7.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)