USPEŠNA ORGANIZACIJA: Sportski savez Srbije organizovao seoske igre u Zaječaru

N. I.

14. 09. 2020. u 15:20

SEOSKE igre Sportskog saveza Srbije opravdale su očekivanja u Zaječaru.

УСПЕШНА ОРГАНИЗАЦИЈА: Спортски савез Србије организовао сеоске игре у Зајечару

FOTO: SSS

Sjajan sportski dan i promocija starih sportova i zaboravljenih veština na Popovoj plaži, a fer plej na svom vrhuncu i borba do poslednjeg daha, obeležili su nedeljni sportski dan na obali Timoka.

Takmičenje su otvorili Dragiša Simonović, predsednik Sportskog saveza grada Zaječara i Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika, dok je učesnike pozdravila i Marina Jovičić, ispred Sportskog saveza Srbije.

Ekipa Grljana je posle neviđene neizvesnosti, koja je potrajala do samog kraja igara, stigla do titule u foto finišu, ispred Velikog Izvora, a obe ekipe su takmičenje posle 10 disciplina završile izjednačene, sa po 32 osvojena boda. Pobednički pehar je otišao u Grljan, zbog najviše osvojenih prvih mesta, poto su nakon 10 odigranih disciplina, imali pet prvih mesta, za razliku od takmičara iz Velikog Izvora, koji su u četiri sportske igre bili najuspešniji. 

Zvezdan je završio kao trećeplasirani sa 21 bodom, a sportski duh ove ekipe bio je na izuzetnom nivou, jer su i pored toga što  im pobeda nije donosila ništa sem prestiža u poslednjoj igri dana, savladali Izvorce u šahu i indirektno doneli Grljanu pehar pobednika.

Gornja Bela Reka je svakako zaslužila pehar za fer-plej, pošto je reč o najstarijoj ekipi na Seoskim igrama, a i pored toga pružili su dostojan otpor svima i na kraju osvojili 15 bodova za 4. mesto. na takmičenju.

Sportski savez grada Zaječara je i ovog puta pokazao kako se zapravo organizuje jedna ovakva manifestacija i dokazao da se i u doba korone mogu uspešno sprovesti sve mere i ugostiti veći broj takmičara, uz poštovanje svih mera, a da samo takmičenje ne izgubi draž.

FOTO: SSS


Grljanci su bili najuspešniji u bacanju kamena s ramena, skoku u dalj iz mesta, narodnom rvanju, obaranju ruku i malom fudbalu, dok su u Velikom Izvoru pripale pobede u poligonu-trčanju s preprekama, nadvlačenju štapa, nadvlačenju konopca i odbojci. Zvezdanci su bili najbolji u šahu i taj poraz u finalu je na kraju i koštao Izvorce titule na Seoskim igrama u Zaječaru.

Gosti iz Sportskog saveza Srbije uručili su na kraju igara prigodne nagrade u vidu lopti i sportskih rekvizita za najbolje tri ekipe, kojima su pripali i pehari i diplome zaječarske “kuće sporta”.

Ekipa Grljana kao najuspešnija na takmičenju u Zaječaru, putuje u Vrnjačku Banju, gde će biti organizovano veliko finale Seoskih igara Sportskog saveza Srbije od 25. do 27. septembra.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

MAJDOV PROGOVORIO: Počelo je od LGBT zastava, a ako mi braniš da se krstim, ne igram po tim pravilima