VLADIMIR CUPARA BRILJIRA U MAĐARSKOJ: Vesprem juriša na sve trofeje

S. Krstović

31. 10. 2020. u 22:52

VLADIMIR Cupara briljira na golu Vesprema.

ВЛАДИМИР ЦУПАРА БРИЉИРА У МАЂАРСКОЈ: Веспрем јуриша на све трофеје

FOTO: N. Paraušić

Sjajni čuvar mreže je nedavno u petom kolu Lige šampiona za rukometaše u Kilu impresionirao sa čak 18 odbrana i najzaslužniji je što je mađarski prvak izborio 31:31 sa nemačkim velikanom.

Uzdanica "orlova" veruje da njegov klub može mnogo u ovoj čudnoj sezoni, a nada se i da će reprezentaciji Srbije krenuti nabolje.

- Utakmica u Kilu je bila neverovatna. I oni i mi odigrali smo pravi muški meč. Nismo pobedili, ali je velika stvar izboriti remi u Kilu. Vesprem ove sezone ima velike planove. Jednostavno, želimo da osvojimo sve titule. Učinićemo sve da trijumfujemo na F4 za prošlu sezonu u decembru u Kelnu i ako Bog da da isti podvig ponovimo u junu. Tu je i mađarsko prvenstvo, Kup. Hoćemo sve trofeje - ističe Cupara.

Fenomenalni golman priznaje da je igrati u vreme pandemije virusa korona veoma čudno...

- Nije jednostavno, jer se nikad ne zna šta će biti, što stvara dodatni pritisak kod igrača. A to može da bude jako negativno - kaže Cupara.

Naš as naglašava da se u Vespremu maksimalno trude da zaštite sve rukometaše.

- Mi smo sada odlično i dobro smo izolovani. Uradili smo do sada 50, 60 testova, svaki drugi dan nas testiraju. Nedavno smo imali četvoricu zaraženih igrača, pa smo svi bili u karantinu. I za tih šest dana četiri puta smo testirani. Klub se maksimalno trudi da nas zaštiti. Na našim utakmicama ima i publike, ali ni sa kim nemamo kontakt - podvlači Cupara.

Za odlične odbrane u Ligi šampiona i mađarskom prvenstvu velike zasluge idu i na adresu trenera golmana Arpada Šterbika.

- Rad sa Arpadom je poseban. On je po meni najbolji golman svih vremena i rad sa njim može da donese dosta toga dobrog. Meni mnogo znači što nas golmane vežba Šterbik - kaže Cupara.

ZA SRBIJU IZ SRCA

PRIZNAJE Cupara da dosada nije branio u reprezentaciji kao u klubu.

- Želim, ne samo ja, da pružim uvek maksimum, jer se za Srbiju igra iz srca, dok se u klubu obezbeđuje egzistencija. Nije u redu upoređivati igre u klubu i u reprezentaciji. Svi mi smo srećni kada igramo za našu zemlju, narod. Ali, problem je što smo malo zajedno, što nemamo dovoljno vremena da se uigramo, stvorimo hemiju. A klubu smo non-stop zajedno, igramo velike utakmice i nije čudno što se poznajemo u dušu - kaže Cupara.

Zbog pogoršane situacije sa virusom korona otkazane su pripreme reprezentacije. Najveći razlog je što je Evropska federacija otkazala utakmice Srbije sa Grčkom i Belgijom, jer su rivali, s kojima su u kvalifikacionoj grupi 1 za odlazak na EP 2022, ima velike probleme. Ipak, to ne umanjuje Cuparin optimizam:

- Novi selektor Španac Toni Đerona je odličan trener. Tu su i povratnici, ali ne bi trebalo zanemariti ni momke koji su poslednjih pet godina davali sve od sebe za reprezentaciju. Drago mi je što može da se računa na sve i nadam se da će odsada svako ko zasluži da igra za Srbiju. Najvažnije je da stvorimo kult reprezentacije.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ U PROBLEMU: Ako ne zaigra na ovim turnirima, uslediće kazna