SAJAM SPORTA 2020: Spremni smo da odgovorimo na sve izazove

N. I.

04. 11. 2020. u 17:01

TRADICIONALNA sportska manifestacija Sajam sporta simbolično je obeležena danas u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije.

САЈАМ СПОРТА 2020:  Спремни смо да одговоримо на све изазове

FOTO: SSS

Uz obraćanje predsednika Svetske rvačke federacije i člana Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog komiteta Nenada Lalovića, koji je istakao da je izvesno održavanje Olimpijskih igara 2021. godine, predsednika Sportskog saveza Srbije i aktuelnog olimpijskog šampiona Davora Štefaneka, koji je preneo rešenost sistema za nastavak kontinuiteta u osvajanju medalja.

“Drago mi je što ipak tradiciju nismo prekinuli i što se Sajam sporta održava i u ovako teškim uslovima. Sledeće godine ćemo sve nadoknaditi, tu su i nove ideje kojima ćemo obogatiti sportski sadržaj. Svima želim bolju sledeću godinu i da uživamo u sportu bez corona virusa. Živela Srbija.”

Predsednika Paraolimpijskog komiteta Srbije Zorana Mićovića, koji je istakao da je cilj obaranje sopstvenih rekorda, direktora najjače zdravstvene potpore sistemu sporta, Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Gorana Bojovića i direktorke Antidoping agencije Republike Srbije prof. dr Milice Vukašinović-Vesić, koja je izrazila otvorenost ove institucije za punu podršku sistemu sporta, posebno u prevazilaženju zdravstvenih izazova u aktuelnoj situaciji, ministar omladine i sporta 
Vanja Udovičić simbolično je otvorio ovogodišnji Sajam sporta, istakavši da srpski sport neće stati, već će spremno odgovoriti na sve izazove.

„Danas smo ovde da pošaljemo poruku snage i spremnosti srpskog sistema sporta da nastavi svoj put uspeha. Nikada nismo i nikada nećemo tražiti opravdanja za odustajanje. Izazov, ma koliko veliki, za nas je uvek bio samo motiv da uložimo još veću snagu i energiju da ga prevaziđemo. I danas, kao najveća sportska porodica, znamo, umemo i možemo da ostanemo jaki i rešeni da nastavimo da pobeđujemo, da budemo lideri i snaga naše Srbije. Zato, siguran da znamo put, odgovorni i predani nastavljamo da se borimo, da pobeđujemo, da pomeramo granice, da pozivamo sve da budu deo našeg sistema i da zajedno budemo najjači tim Srbije koji pobeđuje”, izjavio je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Sajam sporta je ovoga puta održan uz ograničen broj učesnika, bez posetilaca i demonstracije sportova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?