MARINKOVIĆ: Dolaskom novog rukovodstva u Prijepolje sport staje na zdrave noge

N. I.

20. 11. 2020. u 15:48

NAKON posete predsednika opštine Prijepolje Vladimira Babića Sportskom savezu Srbije, generalni sekretar Goran Marinković prihvatio je poziv i u kratkom roku obišao je ovu opštinu i detaljno bio upoznat sa situacijom u sportu Prijepolja.

МАРИНКОВИЋ: Доласком новог руководства у Пријепоље спорт стаје на здраве ноге

FOTO: SSS

Nakon posete Marinković se obratio javnosti. 

"Sportski savez Srbije bez izuzetaka obilazi opštine i upoznaje se sa situacijom na terenu. Tamo gde postoje problemi svojim savetima i posetama usmeravamo aktivnosti ka rešenju. U Prijepolju je već godinama situacija u sportu kompleksna. Sa dolaskom novog predsednika opštine pojavila se i želja da se sport postavi na zdrave noge. Nakon razgovora u Beogradu, posetili smo Prijepolje. Dali smo mišljenje i predstavili modele po kojima ljudi u sportu treba da delaju - rekao je Marinković. Iz Prijepolja mnogi sportisti gradili su karijere, postali reprezentativci u odbojci, košarci, fudbalu, rukometu, a nesumnjivo da među mladima postoje ogromni potencijali da i u narednim godinama iz ove opštine otisnu putem šampiona", rekao je Marinković i dodao: 

"Probleme koji postoje u Sportskom savezu opštine Prijepolje treba rešavati korak po korak i posvetiti se radu sa decom i mladima. Predsednik opštine je voljan da taj problem reši. Razgovarali smo i sa pojedinim predstavnicima teritorijalnog sportskog saveza. I tu smo naišli na želju da se nađe rešenje. Savet kako treba postupati su dobili. Biće potrebno mnogo rada, jasnog i preciznog postupanja kako i Zakon o sportu propisuje, ali i razumevanja pokedinaca i strpljenja. Problemi koji su godinama gomilani ne mogu nestati preko noći, to je svima jasno. Verujem da će u sledećoj godini sport u Prijepolju funkcionisati u skladu sa Zakonom o sportu i da sportisti i mladi neće ispaštati, već će se priključiti novim akcijama, stvoriti pozitivnu i fer-plej atmosferu", zaključio je Marinković

N.I. FOTO: SSS 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)